PlayStation 4-es játékokat futtatni képes handheld? Majdnem lehetetlen! [VIDEO]

A Sony ha egy ilyen handheldet szeretne létrehozni, több akadályba is futna ennek kivitelezése során, emiatt pedig nem sok esély van arra, hogy HELYILEG képes legyen PlayStation 4-es játékokat futtatni.

 

A Digital Foundry szerkesztői egy rajongói kérdésre válaszoltak a lent beágyazott videóban. Úgy gondolják, hogy egy handheld konzol, ami képes lenne helyileg futtatni PlayStation 4-es címeket (tehát nem a felhőből!), nem nagyon kivitelezhető ebben a pillanatban, ugyanis a PS4 memóriasávszélessége hatalmas (176 GB/s), másrészt pedig a fogyasztás is nagy akadályt állítana a Sony számára. Egy Jaguar CPU-t kellene használnia a támogatottság miatt, és semmi olyan nincs a mobil (hordozható) téren, ami ezt a specifikációt eléri, így a PlayStation 4-es játékok natív futtatása lehetetlen.

Ha modern AMD architektúrára épülő PlayStation handheld készülne, akkor az futtathatna PlayStation 4-es játékokat, ám ezeket portolni kéne, így a játékkönyvtára korlátozott méretű lenne, de cserébe nem lenne probléma a PlayStation 5-ös játékok lebutított verzióinak futtatása sem. A Steam Decktől lehetne példát venni (jelenlegi AAA játékok működnek rajta visszafogott felbontás és grafikai beállítások mellett). Ettől függetlenül a Digital Foundry szerkesztőcsapata jó ötletnek tartja az új handheldet, ha a Sony valóban csinálna egyet, figyelembe véve a PlayStation Portal teljesítményét (de ez Remote Playre van, nem helyileg futnak rajta a játékok).

A pletykák szerint egy PlayStation handheld azért készül a Sony-nál. Ezt egy egyedi AMD APU hajtja meg, és mivel a magasabb szintű tervezési fázisban van, még legalább két évre van a megjelenéstől, és a Sony még mindig lefújhatja a projektet. A specifikációk még nem véglegesítettek, de a PlayStation 5 változó órajele miatt valószínűleg maximum 1,8 GHz órajelen fut majd a GPU-ja, amiben 18 számítási egység (compute unit = CU) lesz.

A PlayStation Vita Japánban sikeres volt, de a nyugaton rövid időn belül megszűnt iránta az érdeklődést. Innen lesz szép a Sony-nak visszalépnie erre a piacra. Már ha tényleg készül egy PlayStation handheld.

(A nyitóképen a PlayStation Portal látható)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu