A FromSoftware vezetője továbbra sem hozta létre álomjátékát, az Elden Ring nem az!

Miyazaki Hidetaka szerint az Elden Ring még mindig nem az az ideális fantasy RPG, amit meg szeretne valósítani, de úgy véli, hogy ehhez már nagyon közel van…

 

A PCGamer interjút készített Miyazakival az Elden Ring kiegészítője, a Shadow of the Erdtree kapcsán. Az alapjátékról is abszolút el lehet mondani, hogy a 80-as évek RPG-ire emlékeztethet minket (főleg az asztaliakra; ilyen például a Dungeons & Dragons is). A FromSoftware játékai, amin Miyazaki tervezőként dolgozott, abszolút szenvedélyprojektnek tekinthetőek, és az interjúban ez érzékelhető is.

„Mondhatni, hogy az Elden Ring készítésének egyik aspektusa az volt, hogy megpróbáltuk megragadni a régi asztali játékok és játékkönyvek izgalmát. Azt hiszem, mindennél inkább az én személyes preferenciáimról van szó, amikor az RPG-kről és a fantáziavilágok felfedezéséről van szó, így az Elden Ring esetében talán láthatod, hogy néhány személyes sajátosságom is szerepet kap. Azt hiszem, az izgalom, legalábbis számomra, abból fakad, hogy látom és összerakom a világtérképet. Szóval amikor végre megtehettük ezt, és elkezdtük összerakni az Elden Ring készítésekor, az egy nagyon szép pillanat volt számomra.

Amikor interjúkat készítettem az Elden Ringgel kapcsolatban, azt hiszem, említettem, hogy még mindig az ideális fantasy szerepjátékom megalkotásának folyamatában vagyok. És bár az Elden Ring nem egészen az, de elég közel van hozzá. Egyre közelebb van. Nehéz ezt elmondani anélkül, hogy spoilereznék a következő ötletemről vagy a következő játékainkról. De azt hiszem, egy dolog, ami nem feltétlenül hiányzik, de megnehezíti az ideálom elérését, az az, hogy amikor játszom, tudom, hogy minden meg fog történni. Már mindent tudok, ami történik. Szóval a játék élvezete szempontjából, a játékos szemszögéből nézve szeretném, ha ezt nem tudnám, és ha valaki más készítené el az ideális fantasy játékomat, kérem, ha lehetséges. Akkor csak játékosként élvezhetném. Az lenne az álom, ha amnéziát okozhatnék magamnak, és élvezhetném a saját magam által készített játékot. De lehet, hogy nagyon dühös leszek, és összetöröm a kontrollert, vagy ilyesmi. Talán nem jó ötlet!”, mondta Miyazaki.

Tehát az Elden Ring még nem is az ő magnum opusa…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu