Két főszereplője is lesz a Resident Evil 9-nek? [VIDEO]

Ezúttal egy német szivárogtatótól (a Screenfire német oldalának szerkesztőjétől, Anditól) hallani, hogy min is dolgozik a Capcom.

 

Dusk Golem szerint Andi (akit mindössze külföldi szivárogtatóként nevezett meg) volt az első személy, aki őt és az IGN-t hónapokkal megelőzve, elsőként beszélt a Resident Evil 0 és a Resident Evil Code Veronica tervezett remake-jéről, és forrása állítólag egy Capcom-alkalmazott, akivel jó viszonyt alakított ki az egyik Gamescom során (mivel ez Kölnben van, jogos, ha Andi is kiment oda). Minden információ egy német nyelvű YouTube-os közvetítésből származik, és ezt lefordították a Twitteren.

A Resident Evil 9-ben KÉT főszereplő lesz Andi szerint: nem csak Leon, hanem Jill IS felbukkanhat a játékban, és hasonló szerepe lesz mint a Resident Evil 5-ben Shevának volt. Nem lesz teljesen nyílt világú, csak lesznek ilyen elemei, ahogy a Resident Evil: Village-ben, illetve a Resident Evil 4-ben is volt. Eleinte co-op játékként volt tervezve, de miután a Resident Evil 7: Biohazard és a Resident Evil: Village egyjátékos volt és sikereket aratott, a Capcom átgondolhatta mindezt, de azon is töprengett a japán kiadó, hogy Jill is ki legyen véve a projektből. De úgy érezték, hogy miután a Resident Evil 5-ben nagyon elhanyagolható szerepe volt, nem lett volna fair, ha ezt megismétlik. Andi szerint továbbra is a játékban van főszereplőként, de játékmenet tekintetében nem tudja, hogy hogyan.

Ha továbbra is co-op, nem tudja, hogy a Capcom ezt hogyan tervezte meg. Vagy úgy, ahogy a Resident Evil 5-ben és 6-ban, vagy úgy, ahogy a Resident Evil 0-ban, ahol szabadon váltogathattunk a két főszereplő között… de akár egy különálló sztorija is lehet a két karakternek. Andi nem tudja, hogy kik lesznek még segítő szerepben a játékban, de úgy sejti, hogy Leonnak Ada, Jillnek pedig Barry tölti majd be ezt a posztot. A Resident Evil 9 szerinte nem fog a kék Umbrellára koncentrálni, és a Resident Evil: Village-ben látott BSAA cliffhangerrel sem foglalkozik majd (ha az utóbbira kitér, akkor ennek csak kicsi szerepe lesz a játékban). A játék külső nézetes lesz, de a The Evil Within 2-höz hasonlóan utólag itt is jöhet a belső nézetes kameraállás is. Az ellenfelek zombik lehetnek, de ezek gyorsabbak és agresszívabbak lesznek, mert a régi formájukban már nem lenne veszélyes egyikük sem Jillnek és Leonnak.

Andi szerint Chris, Jill, Leon és Claire nem lesz életveszélyben, de a többiek (Barry, Rebecca, vagy akár Ada is) meghalhatnak a sztori során. Barry részben emiatt bukkanhat fel a Resident Evil 9-ben. A Resident Evil 5 Remake a fejlesztést megelőző (pre-produkciós) fázisban volt, de amíg a Capcom nem tudja megoldani a rasszizmus kérdését, addig pihenteti a projektet. A Resident Evil 6 Remake-re is keringőre várt partnert a japán cég, de mivel senki sem vállalkozik erre, valószínűleg törölték és sosem fog megvalósulni. Mindegyik csapat és rendező szabad kézzel bír, így az előző játék története és cliffhangerjei nem kötik meg kezeiket. Elmondhatják a történetüket az áltauk kiválasztott karakterrel, és ezért van sok megoldatlan cliffhanger és egyszer használatos karakter, és az ilyen karakterek (mint Sheva vagy Helena) pont emiatt nem fognak valószínűleg visszatérni.

Andi (övé az első videó, németül tudók előnyben) próbál transzparens lenni arról, hogy mit tud és mit nem. Vele szemben a második videóban egy másik illető, Bawkbasoup is a Resident Evil 9-rő beszél, de szerinte nyílt világú játék ez Jillel a főszerepben, és ezt már egy éve mondja… de vele szemben Andi sokkal többet mondott, bár semmi sem hivatalos itt.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu