Team Asobi: Astro PlayStation nélkül? Nem lenne probléma!

A Team Asobi stúdióvezetője szerint ha a játék minősége megfelelő, akkor minden lehetséges, így nem zárná ki azt sem, hogy az Astro IP a későbbiekben a PlayStationön túl is felbukkanjon.

 

Az Astro’s Playroom minden PlayStation 5-ön alapból megtalálható, ugyanis az előre feltelepített játék egyfajta techdemó a konzol új vásárlói számára. Ehhez képest az Astro Bot egy teljes értékű játék lesz, ami a Sony szerint több mint 150 VIP bottal fog rendelkezni, megünnepelve a PlayStation három évtizedes történelmét. (Arra kíváncsiak leszünk, hogy mennyire nyúlnak vissza a múltba, vagy csak az utóbbi évtized blockbuster franchise-ait fogjuk látni…?)

Nicolas Doucet, a Team Asobi stúdióvezetője szerint egy rugalmas IP-jük van, ami meg tudna állni a lábán: „Amikor elkezdtük ezt a játékot, vitatkoztunk arról, hogy a PlayStationre támaszkodjunk-e vagy sem. Különböző vélemények hangzottak el, egyesek megkérdőjelezték, hogy a saját szárnyainkkal kellene-e repülnünk, és nem kellene visszafogni magunkat, de valójában úgy döntöttünk, hogy ez már így van, de aztán hozzáadjuk ezt a PlayStation-réteget is, mert megtehetjük – és miért ne tehetnénk?

Ez volt a gondolkodásmódunk. Ha a jövőben lenne egy olyan kalandunk, ami csak Astro lenne, és a PlayStation nem lenne része, nem hiszem, hogy ez probléma lenne. Amíg a játék alapelemei és tulajdonságai nagyszerűek, addig szerintem bármi lehetséges. Ez egy nagyon rugalmas IP, és ez az egyik dolog, amit szeretek benne. Könnyű szívvel közelítettünk, és nem írtunk háttértörténetet: nem vagyunk túlságosan finnyásak a részletekkel kapcsolatban, kivéve a karakterek dizájnját, amit tiszteletben kell tartani. A többi nagyon nyitott, és ennek köszönhetően eléggé nyugodtnak érezhetjük magunkat azzal kapcsolatban, hogy merre tovább,” mondta Doucet.

Akármi is lesz, annyi már bizonyos, hogy az Astro Bot szeptember 6-án jelenik meg PlayStation 5-re. Talán a Team Asobi játéka multiplatform lesz? Lehet, hogy Doucet csendben fel kívánja vezetni a Sony multiplatform terjeszkedését? Látván a Microsoft hasonló megközelítését, ez nem lenne meglepő.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu