12 év után távozik a Blizzardtól a Warcraft igazgatója!

John Hight hosszú ideje a Blizzard egyik alapvető IP-jének jövőjét egyengette, de egy tucat év után úgy határozott, hogy maga mögött hagyja az időközben a Microsoft által bekebelezett céget.

 

Hight az 1990-es években a 3DO Company-nél kreatív igazgatóként dolgozott, majd az Electronic Artshoz igazolt, ahol több, a Westwood által fejlesztett játék esetében is ő volt a felelős producer. Aztán három évet töltött el az Atarinál, majd az Interaktív Művészetek és Tudományok Akadémiájánál egy évig az igazgatótanácsban ült. Innen a Sony Santa Monica Studiohoz lépett, ahol termékfejlesztési igazgató volt, és a God of War 3-on, továbbá a PlayStation Network rajtján dolgozott. Innen 2011 novemberében igazolt a Blizzardhoz, ahol a World of Warcraft felelős producere és alelnöke lett, továbbá a Diablo III konzolos verzió fejlesztését is ő vezette.

Hight a Twitteren közölte búcsúüzenetét: „A Blizzardnál eltöltött 12 hihetetlen év után úgy döntöttem, hogy távozom, és új küldetésbe kezdek. Nehéz döntés volt, de úgy érzem, hogy most van itt az ideje: a Warcraft elképesztő helyzetben van, mivel az univerzum 30 éves lesz. Megtiszteltetés volt számomra, hogy Azeroth összes hősét szolgálhattam. Ti vagytok a legszenvedélyesebb, legelkötelezettebb és legkreatívabb közösség a játékvilágban. Ti vagytok azok, akik miatt a szívemet és a lelkemet a lehető legjobb játékok létrehozásába fektettem. Ti inspiráltatok, kihívások elé állítottatok, és erősebb fejlesztővé tettetek.

Szeretném megosztani mérhetetlen hálámat és bizalmamat a Warcraft-univerzum összes játékát támogató csapatok és vezetők iránt. Tudom, hogy a World of Warcraftot, a Hearthstone-t és a Warcraft Rumble-t új magasságokba fogjátok vinni, és alig várom, hogy a többi játékossal együtt megtapasztalhassam a víziótokat. Ami az utam következő állomását illeti, még nem tudok konkrétumokat megosztani, de izgatottan várom, hogy új lehetőségeket és kihívásokat fedezzek fel az iparágban, és továbbra is nagyszerű játékokat készítsek tehetséges emberekkel. Még egyszer köszönöm, hogy felejthetetlenné tettétek ezeket az éveket, és még találkozunk Azerothban – most már tisztán játékosként!”, írta Hight.

Sok sikert kívánunk neki!

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu