Dragon Age: The Veilguard: teljesen offline játszható lesz?

A játék egyik rendezője szerint most mindent megtesz a BioWare, hogy a legteljesebb egyjátékos címük valósuljon meg a Dragon Age 4-gyel, de van egy kijelentés, amit a kiadó biztosan meg fog cáfolni, látván a játékipar elszomorító trendjét.

 

A Dragon Age: Inquisition, a franchise előző része egy weboldallal rendelkezett, amiben a játékosok konfigurálhatták a világ állapotát, és ezzel lényegében át tudták emelni a korábbi két részből az ott meghozott döntéseket és azok következményeit anélkül, hogy a régi elmentéssel rendelkezniük kellett volna. Ezért ebből a szemszögből felettébb hasznos volt a Dragon Age Keep. De mi a helyzet a Dragon Age: The Veilguarddal?

Corinne Busche, a játék egyik rendezője az IGN-nek elmondta, hogy nem fogják ismét alkalmazni a Dragon Age Keepet. Ehelyett egy beépített rendszerük lesz, amivel a játékosok létrehozhatják (vagy áttervezhetik) az összes, a világot érintő döntésüket a korábbi részekből, és mindezt a Dragon Age: The Veilguard karakteralkotójában elérhetik. Tehát kényelmesebb lesz az egész a közönségnek, ami mindenféleképpen hasznosnak bizonyulhat.

„Nagyon fontos számunkra, hogy [a rendszer] beépüljön a kliensbe. Ezt a játékot teljesen offline is játszhatod. Nem kell kapcsolat, nem kell összekapcsolódnod az EA-fiókjaiddal. Ez egy nagyon nagy kérés volt. 100%-ban arra koncentrálunk, hogy ez a lehető legteljesebb játék legyen. Ezt csak alá akarom húzni, szeretném hangsúlyozni. Nem lesz semmilyen mikrotranzakció, nem lesz semmilyen battle pass. Nem kell online lenned. Arra koncentrálunk, hogy a lehető legteljesebb egyjátékos játékot készítsük el,” mondta a BioWare Discord-szerverén Busche.

Ezt az Electronic Arts el fogja rontani PC-n. Mivel a kiadó mindegyik játékában erőlteti a Denuvo DRM-et, aminek gyakran haza kell telefonálnia (vagy a játék el sem indul…), kell neki az internetkapcsolat. És ezzel meg is cáfoltuk azt, amit Busche mond. Ha fenn lenne GOG-on, akkor valóban offline is játszható lenne: fogjuk a telepítőt, és onnan játszunk…

A Dragon Age: The Veilguard valamikor ősszel fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re.

Forrás: PCGamer, IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu