Life is Strange: Double Exposure: az eredeti játék mindkét befejezését figyelembe veszi [VIDEO]

A Deck Nine megerősítette, hogy a Life is Strange mind a két befejezését tiszteletben fogja tartani, ami azért furcsa, mert az két eltérő végkimenetelt jelent.

 

A Life is Strange befejezése dilemmát okoz a Deck Nine-nak. A Don’t Nod (régebben még Dontnod) játékának utolsó döntése során ugyanis vagy feláldoztuk szülővárosunkat, Arcadia Bay-t, vagy Chloe Price-ot, a legjobb barátnőnket hagyjuk magunk mögött, így vagy Arcadia Bay, vagy Chloe veszik oda a sztori végén. (Ezek a Bay vagy Bae néven futó befejezések.) A későbbi Life is Strange játékok direkt próbáltak tartózkodni attól, hogy hiteles, kánon befejezést válasszanak, így a Life is Strange: Double Exposure helyzete nem volt egyszerű.

A játék bejelentésekor megerősítette a Square Enix és a Deck Nine, hogy Max Caulfield, a Life is Strange főszereplője visszatér. Egy élő adás során a rendezője, Jonathan Strauder elmondta, hogy a stúdiónak fontos volt, hogy ha egy újabb Max-kalandot fejlesztenek, akkor mind a két befejezést tiszteletben kell tartaniuk, és ezt meg is tették a Life is Strange: Double Exposure-rel. Max gondolatai, SMS-ei és a többi karakterrel való interakciója arra lesz használva, hogy ezt a nehéz döntést feltérképezzék, és ezt egy korai párbeszéd során ismét meg kell tenni majd.

Ez persze nem erősíti meg azt, hogy Chloe Price vagy Arcadia Bay is felbukkan-e a Life is Strange: Double Exposure-ben. Eléggé szerteágazó a két befejezés és annak következményei, így a Deck Nine-nak talán túl nehéz lett volna mindegyik forgatókönyvet betenni a játékba. Chloe mindenesetre egy emlékezetes karakter (ezt főleg a Life is Strange: Before the Storm során lehetett felfedezni), de talán fel fog bukkanni, hiszen Max alternatív idősíkokban fogja találni magát a történet alatt.

A Life is Strange: Double Exposure október 29-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re, és később egy Nintendo Switch port is jönni fog.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu