Naoki Yoshida elárulta, milyen újabb konzolra érkezhet még a Final Fantasy XIV! [VIDEO]

A Switch 2 még nem jelent meg és nem is jelentették be, de a Square Enix szerint nyitottak arra, hogy a Final Fantasy XIV-et a Nintendo következő konzoljára is elhozzák…

 

 

A Square Enix egyik legsikeresebb videójátéka a Final Fantasy XIV, és az is maradt. Az évek során a cég folyamatosan adja ki a bővítéseket és tartja fenn az előfizetői bázisát. Ám hátránya, hogy idén márciusig nem volt elérhető Xbox konzolokon és jelenleg Switch-en sem az. (Arról az akadályról nem is beszélve, hogy az MMORPG-t a legtöbb nyelvre nem honosítják.)

Mindezek tudatában Naoki Yoshida, a Final Fantasy XIV rendezője az Easy Alliesnek adott interjúban foglalkozott a kérdéssel, ahol arról kérdezték, hogy láthatjuk-e az MMORPG-t a Nintendo Switch utódkonzolján, amely még meg sem jelent, illetve be sem mutatták.

Szerencsére Yoshi-P nyitott a portoláson való munkára és a céljának teljesítésére. „Több mint tíz éve az az álmom és célom, hogy a játékosok készüléktől függetlenül játszhassanak a Final Fantasy XIV-gyel, és hozzáférhessenek a szerverekhez, hogy bejelentkezhessenek és hozzáférhessenek ugyanahhoz a világhoz”.

Yoshida folytatja a magyarázatot, és megemlíti az Xbox és a Nintendo platformját (a NintendoEverything után). „Évek óta beszélünk arról, hogy a játékot Xbox platformra is elhozzuk, és természetesen szeretnénk, ha a Nintendo platformján is elérhető lenne a címünk, és szeretnénk folytatni az erőfeszítéseinket. De sokáig tartott, az Xbox-szal szó szerint évek óta beszélgetünk, és most végre megvalósul. Mindent megteszünk, és továbbra is keményen dolgozunk rajta. Végül is nagyszerű lenne, ez olyasmi, amit szeretnénk felfedezni és megvalósítani egy nap” – mondta a Square Enix tagja.

Jelenleg nagyon valószínűtlen, hogy a Final Fantasy XIV-et Switch-en is láthatjuk majd. Azonban úgy tűnik, elég jó esély van arra, hogy az MMO-t a Nintendo következő konzolján játsszuk, ha az megjelent.

 

Vajon lefordítják valaha is a Final Fantasy XIV-et más nyelvekre?

 

A Final Fantasy XIV jelenleg négy nyelven, japánul, angolul, franciául és németül játszható. A Square Enix azonban tudja, hogy az FFXIV-et spanyolul is szeretnénk, elvégre a fél világ beszéli. A cég megerősítette, hogy a stratégiájuk az, hogy bővítsék vele a közönséget. Ám sajnos nem mondott semmi konkrétumot. „Ez nem csak a Final Fantasy XIV-re vonatkozik, de remélem, hogy általánosságban növelni tudjuk a támogatott nyelvek számát” – magyarázta Yoshida.

Forrás: YouTube, NintendoEverything

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu