Mit vegyen meg a Sony?! A God of War alkotója meglepő ötlettel állt elő!

„Hé PlayStation, íme, így versenyezhetsz: nyisd ki a csekkfüzeted és vedd meg a Ubisoftot” – javasolja David Jaffe, a God of War alkotója a Sony-nak.

 

 

A 2024-es nyári játékrendezvények közül sok már véget ért. Ám sokunkat foglalkoztat még az Xbox Games Showcase, a Sony legutóbbi State of Play-je vagy a Summer Game Fest. Sok beszélgetés és vita alakult ki ezek körül a konferenciák körül. Az egyik, aki szerette volna elmondani a véleményét, az David Jaffe, a God of War eredeti alkotója volt.

Őt már évek óta ismerjük, de néhány hónapja a God of War: Ragnarök kapcsán kritizálta a sorozat irányát, ezúttal azonban másról van szó, és a Sonyhoz van köze.

David Jaffe a napokban a Ubisoft Forward 2024 végét követően posztolt egy üzenetet X/Twitter-fiókján. Ebben a bejegyzésben a GoW alkotója felidézi az Xbox nagy konferenciáját, és azt tanácsolja a PlayStationnek, hogy az anyacég vegye meg a Ubisoftot, hogy felvehesse a versenyt a Microsofttal!

„Először Xbox, most pedig Ubisoft! A konferenciátok fantasztikus volt. Bármennyire is szeretem a Starfieldet, nagyszerű látni, hogy az űrkalandot modern szabványokhoz igazították – az Assassin’s Creed pedig elképesztően néz ki!” – írja a Star Wars Outlawsra utalva. „Hé, PlayStation, így kell versenyezni: nyissátok ki a csekkfüzetet és vegyétek meg a Ubisoftot” – zárja.

Még ha Jaffe szerint egy ilyen üzlet jó módja is a versenyzésnek, a Sony gyakorlatilag lehetetlen, hogy a magas költségek, az integráció nehézségei és sok más ok mellett akár csak átgondolja a Ubisoft megvásárlását.

 

A God of War alkotója imádta az Xbox eseményt

 

Egy nappal az ajánló előtt Jaffe a következőket mondta az Xbox Showcase 2024 eseményről. „Istenem, ez egy FANTASZTIKUS show volt az Xbox részéről! Ha a legtöbb ilyen játékot teljesítik, akkor a PlayStation embereinek komolyan el kell majd beszélgetniük arról, hogy hogyan versenyezzenek a jövőben”.

A beszélgetést folytatva egy másik üzenetben a következőket mondja. „Évek óta nagyon kritikus voltam azzal kapcsolatban, hogy az Xbox stúdiók képesek-e jó játékokat szállítani, mert soha nem adtak okot az ellenkezőjére. A nagyszerű trailerek rendben vannak, de amíg nem játszom és nem élvezem a játékot, addig szerintem kiérdemelték, hogy óvatosak legyünk”.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu