Nem gondoltad volna, hogy ez a „játék” ütheti ki a Baldur’s Gate 3-at a Steam top 10-es listájából!

A Larian Studios játéka egyértelműen olyan, amibe több tucatnyi órát bele lehet ölni (és ennek többszörösét beismerni sem szégyen), de most van itt egy olyan termék, ami ehhez képest felettébb furcsa helyzetben van.

 

Ez a játék (?) jelenleg a második helyen áll a napi egyidejű játékosok száma tekintetében a Steamen. Előtte egy „hazai” játék van, ugyanis a Counter-Strike 2 Gabe Newell cégétől származik. De mi is ez, amiről szó van? A név: Banana. Igen, ennyi, hogy banán. Mi benne egy teendő? Egy banánra kell klikkelni. Ez nem valami kitaláció. Egyre többen foglalkoznak ezzel, és egyidejűleg már 859 ezer játékost is le tud kötni, ami egy hét alatt 100 ezres növekedést jelent.

Viszont ez már veszélyt jelent a Baldur’s Gate 3-ra, ami jó ideje megérdemelten van a Steam legtöbbet játszott címei között. Egyidejűleg 875343 játékos volt a rekordja, és ez a szám nincs annyira messze a banán eredményétől. A szituáción torzít, hogy a Banana free-to-play, míg a Baldur’s Gate 3 egy fizetős cím. De mégis mi a fenétől ennyire népszerű a Banana?

No, nem a perifériagyártók állnak mögötte (hiszen a sokszori, folyamatos klikkelés idővel elkoptatja az egeret, mindegy, hogy ki gyártotta és milyen közönségnek), hanem az a titok nyitja, hogy ha elég sokszor klikkelgetünk a banánra, fel fog bukkanni egy másik, amivel kereskedni lehet a Steam piacterén, és köztük vannak drága, ritka verziók is. Kérdés, hogy megéri-e annyiszor klikkelgetni az egerünkkel egy banánra.

És ez az egésznek a trükkje: annyira megborította a Banana a Steamet, hogy egy, játékmenettel lényegében nem rendelkező kódsor népszerűbbé válhat a Valve felületén mint 2023 legjobb játéka. De a legtöbb eladható banán 3 eurocentet ér a piacon. Ebből egy a játékosé, egy a Valve-é, és egy a fejlesztőé. Mondhatni: ezzel valaki meggazdagodik minimális erőfeszítéssel…

Forrás: PCGamer, Steam

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu