Nintendo Switch 2: akár a Final Fantasy XIV is megjelenhet rá [VIDEO]

Miközben a Nintendo következő generációs hardverére várunk, a jelenegivel is foglalkozni kell, ugyanis a Nintendo Switch valamivel még le kell, hogy kösse az embereket.

 

Yoshida Naoki (Yoshi-P), a Final Fantasy XIV producere az Easy Alliesnak adott interjúja során kapott egy kérdést arról, hogy a Square Enix MMORPG-je felbukkanhat-e a Switch-utód platformon. Yoshi-P szerint már több mint egy évtizede álma az, hogy platformtól függetlenül a legtöbben játszhassák a játékát. A porthoz idő kellene. Az Xbox Series verzióról is elmondta, hogy a Microsofttal való tárgyalások megkezdése után több év kellett, hogy megvalósuljon, így minden bizonnyal a Switch 2 első néhány évében nem fog megjelenni a Square Enix MMO-ja.

A külsős támogatásról már írtuk korábban, hogy a Nintendo eleinte jó helyzetben lehet, ugyanis ha az Xbox Series S-en el tud futni valami, akkor a Switch 2-n is minden bizonnyal menni fog, de mivel a nagy N nem követi a konzolgenerációkat ugyanabban az időpontban mint a Sony és a Microsoft, így a japán cég új hardvere ismét a konzolgeneráció közepén fog eljutni a boltokba, így a későbbi, next-gen játékok esetében a portolás már sokkal nehezebb feladat lehet.

A „nem E3-as” időszak lassan befejeződik, és már csak egyetlen jelentősebb legény maradt a gáton: a Nintendo még nem beszélt arról, hogy a következő néhány hónapban mire készül a cég. A Nintendo bejelentette, hogy a mai nap folyamán, magyar idő szerint délután négy órakor jön a következő Nintendo Direct, ami megközelítőleg negyven perces lesz (lásd a lenti második videót). A közvetítésben nem fog szó esni a Switch-utódról, hanem arra fog koncentrálni a japán cég, hogy a Switch milyen játékokat fog kapni 2024 második felében.

Itt már ideje lenne annak, hogy a Metroid Prime 4-et végre láthassuk, hiszen már több éve készül a fejlesztőváltás után. Esetleg a The Legend of Zelda remasterek is felbukkanhatnak a közvetítés során. Rövidesen meglátjuk.

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu