A Sárkányok háza 2. évadának premierje sokakat sokkolt – nem csak a közönség soraiban!

MOZI HÍREK – A Sárkányok háza 2. évada sokkoló pillanatokkal eleveníti fel a véres polgárháborút, a Sárkányok táncát. Figyelmeztetés: SPOILEREK következnek a House of the Dragon 2. évadának premierjéről!

 

 

A Sárkányok háza (House of the Dragon) visszatért az HBO-n és a Maxon, és már az első epizódban hatalmas sokkot okozott. Nem sokkal az 1. évad szívszorító fináléja után játszódik, amely a Targaryen-házat és a Hightower-házat a háború szélére sodorta. A 2. évad a véres polgárháború, a Sárkányok Tánca bemutatására sarkall, ahogy a legbékésebb szereplőket is lassan felemészti a bosszúállás.

A 2. évad premierje sokkoló eseményeket hozott magával. Egy fiút lefejeztek, Rhaenyra elfogadta a bosszú útját, és egy olyan kéjes kapcsolatot, amire senki sem számított. Ennek ellenére az embereket furcsa módon jobban megdöbbentette a egy bántalmazott kutya, mint egy szerencsétlen fiú halála, akinek a saját anyja hallja a fegyver hangját, amivel megölték.

Mégis, a szolid évadpremier megerősíti, hogy a sorozat, amelyet már megújítottak a harmadik évadra, teljes erőbedobással visszatért.

A Sárkányok háza második évadának szereplői nemrég leültek a Screen Rantttal, hogy megvitassák a sorozat várva várt visszatérésének legnagyobb pillanatát. Bevallották, hogy őket is éppen úgy sokkolták egyes jelenetek a forgatókönyv olvasásakor, mint most a nézőket.

Messze a legtöbb nézőt a már a könyvben is sokkoló „Vér és sajt” jelenet döbbentette meg. A bérgyilkos páros George R.R. Martin könyveiben szerepel, a 2. évad pedig a képernyőre is elhozta őket, miután Daemon Targaryen (Matt Smith) felbérelte őket, hogy bosszúja beteljesítőjeként megöljék Aemond Targaryent (Ewan Mitchell). Ryan Condal showrunner arról beszélt, hogy nagy nyomást jelentett-e egy ilyen népszerű történetet a képernyőre vinni a 2. évadban. Condal így nyilatkozott:

„Persze. A várakozás sok szempontból nagyszerű, de az emberek elvárásait sem lehet pontosan teljesíteni. Főleg, ha olyan sokan vannak, akik olvassák ezeket a könyveket, és aztán van egy bizonyos fajta értelmezésük vagy elképzelésük arról, hogy mi is az a dolog. Szóval csak megpróbálsz egy jó verziót készíteni, ami működik egy olyan közönség számára, amelyik olvasta a könyvet, és amelyik nem olvasta a könyvet.”

 

Aemond Targaryen tiszteli Daemon merényletkísérletét a Sárkányok háza 2. évadában

 

Csak a Trónok harcában/Sárkányok házában fordulhat elő, hogy egy családtag bérgyilkosokat bérel fel egy másik családtag megölésére, és ezzel kivívja a kiszemelt célpont tiszteletét. De ez a helyzet Aemond Targaryen, a rokongyilkos esetében, a Vér és sajt történetszálat követően.

Ewan Mitchell úgy véli, hogy sok párhuzam van Aemond és Daemon között, amelyeket először az első évadban szőttek át, és Mitchell már alig várja, hogy a sorozat a második évadban feltárja ezeket.

Mitchell így nyilatkozott: „Szerintem azon gondolkodik, hogy mit szeretne egy fiatal Daemon Targaryen, és ő is ezt akarná. Van ez az elképzelés, Daemon ilyen közel volt ahhoz, hogy megszerezze Aemondot. Vért és sajtot állított fel a Vörös Erődben, hogy megtalálja Aemondot. Olyan, mint a legnagyobb hősöd, aki tényleg meg akar ölni, de nem tudja, vagy túlságosan fél, hogy ő maga tegye meg. És van benne valami romantikus, amit Aemond talál benne, mert ő Daemon legnagyobb rajongója. [Nevet.] Tényleg jobb akar lenni nála.”

A beszélgetés során Mitchell azt is elárulta, hogyan készült fel arra, hogy a félszemű, kardforgató „Rokongyilkos” szerepét játssza. A színész elmondta, hogy sokat segített a zenehallgatás, különösen a heavy metal, amit szerinte Aemond is hallgatna, ha ma itt lenne. A színész így nyilatkozott:

„Úgy értem, én is ezt a zenét választom, de szerintem ez szuper provokatív, és némelyik biztosan nagyon dühös tud lenni. Ez egyfajta tüzet tud szítani a gyomromban nekem, mint színésznek. Aemond, ő is egy rock and roll figurának tűnik.”

Forrás: Screen Rant, Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu