Starfield: tanult a No Man’s Sky példájából Todd Howard? [VIDEO]

A Bethesda Game Studios játéka talán hasonló megközelítéssel élhet mint a Hello Games remekműve, bár egy különbség biztosan lenne a Starfield és a No Man’s Sky között.

 

Egy YouTube-os, MrMattyPlays készített egy egyórás interjút Todd Howarddal, a Starfield rendezőjével. Howard megerősítette, hogy a tervük kissé merész: évente szeretnék DLC-vel bővíteni a játékot. Ezt a No Man’s Sky is megteszi, de Sean Murray-ék ingyen teszik ezt, és ezt nem nézzük ki Howardékból. Biztos, hogy minden DLC majd fizetős lesz.

„Most már három nagy franchise-unk van. A Starfieldnek 14 millió játékosa van, és az átlagos játékidő játékosonként még mindig több mint 40 óra. Ez egyszerűen elképesztő mennyiségű idő a játékban. Nagyszerű, hogy mindenki reagál a trailerre és a hangulatra, amit próbálunk sugározni, de az egyik dolog, amit mindig is szerettünk a kezdetektől fogva, és nem hiszem, hogy az emberek felfogták, hogy a Shattered Space, az add-on nagy része, amint eljutsz a városba és a bolygóra, nagyjából ott játszódik.

Lehetővé teszi számunkra, hogy úgy építsünk egy tájat, ahogyan azt hagyományosan tennénk, és ott van a város és a küldetések. A történet ott játszódik, és a tájat, tartalmilag, úgy nézzük mint amit a Far Harborral csináltunk a Fallout 4-ben. Ez egy olyan terjedelem, ami működik a fejlesztésünkben, amikor ilyen éves történetbővítéseket csinálunk. Nagyon izgatottak vagyunk emiatt, és ez lehetővé teszi számunkra, hogy néhány dolgot úgy csináljunk, mint a korábbi játékokban, és az embereknek nem teljesen azt az élményt adjuk, mert ez még mindig Starfield, de ez egy újfajta idegen világ, amit felfedezhetsz, és ott játszódik.

Amikor a Starfieldet készítettük, azzal küszködtünk, hogyan tegyük szórakoztatóvá a felfedezést a nagy, kopár bolygókon. Jól éreztük magunkat ott, ahol landoltunk, tudván, hogy ez nem fogja sok ember számára ugyanazt az érzést kiváltani, mintha egy testre szabottabb tájat fedeznénk fel. Így volt ez számunkra is. Valami ilyesmit akartunk építeni, és úgy éreztük, hogy ez a megfelelő módja annak, hogy valami olyasmit hozzunk létre, aminek megvan a saját témája és hangzása, amivel egy bolygóra helyezhetünk téged. A Starfield egyik előnye és a terjedelme az, hogy lehetővé tesz benne valami ilyesmit, miközben természetesnek tűnik, szóval ez volt a saját reakciónk is. Azt mondanám, hogy többé-kevésbé [éves történetbővítéseket] szeretnénk csinálni. Hogy ez meddig folytatódik, remélhetőleg nagyon sokáig, de ezt tervezzük a most következőre. Szóval, lesz még legalább egy,” mondta Howard.

És a The Elder Scrolls VI-tal ki foglalkozik majd?

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu