Elden Ring: a FromSoftware nem ellenzi a co-op modot!

A jövőben a japán stúdió akár „gyárilag” is megvalósíthatja a kooperatív játékmenetet, így nem kell egy modot telepíteni úgy, ahogy erre az Elden Ring esetében szükség van.

 

A PCGamer interjút készített Miyazaki Hidetakával, amiből már tegnap is szemezgettünk. Az interjú során felbukkant a Seamless Co-op nevű mod, ami lehetővé teszi, hogy a teljes játékot egy, megszakítás nélküli többjátékos munkamenetet során végigjátszhassuk. Mit gondol erről a modról Miyazaki? Nincs oda az ötlettől, vagy akár teljes mellszélességgel odaáll mellé?

„[A co-op] határozottan nem olyasmi, amit aktívan ellenzünk, vagy amit el akarunk bagatellizálni, hogy együtt akarjuk végigjátszani az egész játékot. Ami az Elden Ringet illeti, egyszerűen csak arról volt szó, hogy lazább stílust akartunk: beugrasz, legyőzöl egy bosst, kiszállsz. Ez nem ró semmilyen technikai korlátozást a játékosra, csak hagyja, hogy befejezzék ezt a fókuszt, és aztán továbblépjenek, hogy úgy mondjam. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk más módokon is gondolkodni, mint ahogy te és a barátod játszottatok, az elejétől a végéig, totális co-opban. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk ilyen ötleteket fontolóra venni a jövőbeli játékainkkal kapcsolatban,” mondta Miyazaki.

A Dark Soulsban el kellett használni egy tárgyat, hogy megidézhessünk egy másik játékost az ő segítsége céljából, és ezt a korlátozást az Elden Ring alaposan visszafogta a kraftolási rendszerrel. A megidézési rendszer is úgy módosult, hogy könnyen segítséget kérhessünk egy nehéz csata során, ugyanis a FromSoftware csoportokba rendezte a játékosok megidézési szimbólumát.

Persze Miyazaki nem árulta el, hogy min fog dolgozni a japán stúdió az Elden Ring után. Az viszont egy trend, hogy a FromSoftware egyre inkább könnyebben alkalmazhatóvá teszi a co-opot a játékaiban, és nagyon úgy tűnik, hogy a Seamless Co-op modra a csapat is felfigyelt. Az Elden Ring Nexus Mods oldalán is ez a mod a legnépszerűbb a maga több mint 3,6 millió letöltésével. A második helyen álló mod ennek mindössze egyharmadát tudta eddig elérni az 1,2 millió letöltésével…

Forrás: PCGamer, Nexus Mods

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu