[NDD 2024] Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven: remake-ekben nem hiányos a Square Enix [VIDEO]

Sokat nem is kell várni az eredetileg 1993-ban, Japánban megjelent játék 3D-s remake-jére, ugyanis a Square Enix még megjelenési dátummal is ellátta „a hetek bosszúját”.

 

1000-et írunk, és félelmetes ördögök sújtják a földet, továbbá különböző nemzetek küzdenek a betolakodással és saját belső konfliktusaikkal. Az emberek reménykedve várják egy ősi legenda beteljesülését, amely hét nagy hős eljövetelét jósolja, akik megmentik feldúlt királyságaikat. Aztán egy végzetes napon Avalont, a Varennes Birodalom fővárosát hirtelen és brutálisan megtámadják. A támadó nem más mint Kzinssie, a legenda hét hősének egyike. A népet eltiporják, és Victor herceget, a birodalmi trón bátor és nemes örökösét megölik. A birodalom polgárait elönti a kétségbeesés, amikor rájönnek, hogy a legendák hamisak voltak, de Victor apja, Leon császár bosszút esküszik a Hetek és hatalmas erejük ellen. Az Orieve látnoknő által adományozott legendás „örökösödési mágiát” használja fel, hogy átadja erejét másik fiának, Gerardnak, saját életét cserébe azért, hogy örököse visszavághasson. Ez a tett az első fejezete egy réges-régen vívott háború halálos történetének, a varennes-i császári vonal és a Hét Hősök közötti, korszakokon átívelő küzdelemnek.

A Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven megtartja a Varennes császári vonal és az ősi mítoszok Hét Hőse között vívott háborúk epikus történetét, valamint a SaGa franchise összes egyedi és úttörő mechanikáját (Glimmers, Formations), de átdolgozza a harc- és karakterfejlődési rendszert, és számos új funkcióval egészíti ki mint például a nehézségi szint kiválasztása, így a sorozat régi rajongói és a teljesen újonnan érkezők számára is könnyen játszhatóvá válik. A Romancing SaGa 2 kiterjedt világa, amelyet eredetileg pixelgrafikával ábrázoltak, teljes egészében gyönyörű 3D-sre frissült. Az összes főszereplő, például Leon, Gerard és a hét hős is megújult lenyűgöző 3D-s látványvilággal, amely megőrzi az eredeti sprite-ok jellegzetes karakterét.

Több mint 30 egyéni karakterosztály közül választhatunk, amelyek a különböző fajok és szakmák széles skáláját fedik le. Minden osztálynak megvannak a maga egyedi jellemzői, különböző fegyver- és varázslatkészségekkel. Leon a Varennes Birodalom hivatalban lévő császára. Arra törekszik, hogy egyesítse a földeket és békét teremtsen a növekvő ördögi fenyegetés közepette. Amikor a császári fővárost, Avalont megtámadja Kzinssie, felveszi a harcot a támadókkal, de hidegvérrel megölik. Gerard a második a sorban Varennes trónjára. Az enyhe vérmérsékletű, a konfliktusokat nem kedvelő Gerardra apja, Leon bízza az örökösödési mágia titkait, valamint a trónt és magának a birodalomnak a jövőjét. Az új császári vonal első generációjaként ő kezdi meg a háborút a Hét Hős legyőzéséért. Bear a császári nehézgyalogos egység tagja, amely hűséget esküdött a varennes-i császároknak. Vastag páncélba öltözött, impozáns testalkatával a birodalom egyedülálló Imperial Cross formációjának első sorában harcol, ahol büszkén viseli az ellenséges tűz súlyát. Ő a birodalmat védő szilárd fal.

Therese a birodalom harcosa, aki a földből él. Nagyon ügyes, jól bánik az íjakkal és a rövidkardokkal. Henry szintén egy harcos, és nyomkeresőként tevékenykedik a vadonban. Íjászati képességeit arra használja, hogy ellenségeit messziről leterítse. James kiegyensúlyozott harci képességekkel rendelkező birodalmi katona. A közelharcra specializálódott, a csatába indulva inkább lándzsát és nagykardot használ. Liza kiegyensúlyozott képességekkel rendelkezik. Sokféle fegyverrel bánik, de a kardokat és rövidkardokat részesíti előnyben. Hector képzett zsoldos, aki azokat követi, akiket erősnek tart. A közelharc szakértője, aki fejszéket és nagykardokat használ. Andromache azokat követi, akiknek hatalma van. Ő egy jól képzett harcos, aki kiváló kard- és íjkészséggel bármilyen tartományban képes alkalmazkodni. Aries egy mágus, aki a birodalmat szolgálja. Tehetsége az erős szél- és vízmágia manipulálásában rejlik. Emerald egy erős mágus, aki a birodalmat szolgálja. Nagyszerű képességekkel rendelkezik a tűz és a szél megidézésében. Cat egy tolvaj, aki az Avalon alatti alvilágban él. Gyors és ügyes, ügyesen bánik a rövidkardokkal. Sparrow is egy tolvaj, aki egy gyakorlott közelharcos; ő a gyorsaságára támaszkodik.

Az öröklési (Inheritance) rendszeren keresztül kiválaszthatjuk a következő császárt, és átadhatjuk neki az előző generáció erejét. Automatikusan bekövetkezik, ha az aktuális császár LP-je (életpontja) nullára csökken, ha a csapatot legyőzik, ha az idő a következő korszakba lép, vagy ha az aktuális uralkodó lemond. Minden játszható karakter császárrá válhat. Az örökléssel a császári sorban a következő uralkodóhoz léphetünk, egy általunk választott időpontban, azonban nem lehetséges, hogy két császár egymás után lemondjon.

A csatában minden szövetséges és ellenség támadási sorrendje megjelenik egy idővonalon. Amint az adott karakter a következő, azonnal cselekedhet. Ha egy karakter cselekvésképtelen, életpontjai (LP) csökkennek, és meghal, ha az LP nullára csökken. A csatákat a térképen az ellenséges modellek megérintése váltja ki. Nyolc fegyvertípust lehet használni, amelyek mindegyike más-más képességet nyit meg (kardok, nagykardok, rövidkardok, lándzsák, fejszék, bunkók vagy harcművészetek). Mágusaink hat egyedi tulajdonságokkal rendelkező mágikus diszciplína (pirológia, hidrológia, aerológia, terrológia, kozmológia és umbrológia) erejét is manipulálhatják. Ha harc közben használunk egy villogó ikonnal ellátott képességet, néha kiválthatunk egy Gllimmert, és megtanulhatubk egy új technikát. Egy ellenséges támadás célpontjaként lehetőség van arra is, hogy kitérjünk és ne sebződjünk meg. A Glimmer könnyebben aktiválódik, ha erős ellenfelekkel harcolunk. Egy, már elhárított képesség a jövőben is automatikusan kivédett lehet. Az overdrive csík, amikor varázslatot használunk, vagy egy ellenség gyenge pontját támadjuk. Amint megtelt, egy erős United támadást vethetünk be, amely felerősíti a karaktereink képességeit és varázslatait. Ha harcosankat csaták előtt alakzatokba rendezzük, különféle előnyös hatásokkal és állapotnövelőkkel erősíthetjük őket. A különböző formációk különböző előnyöket kínálnak, és új formációkat lehet megtanulni attól függően, hogy milyen osztályú karakter lesz a császár.

Ebben a játékban a játékos minden egyes cselekedete jelentős hatással lesz a történet előrehaladására, kezdve a választott opcióktól kezdve a helyszínek felkeresésének sorrendjéig és az ott végrehajtott akciókig. Akármit teszünk a sztoriban, az halad előre, de a bekövetkező eseményeknek számtalan változata lehet. A cumberlandi trónutódlás körüli intrikában a császár döntése nagy hatással lesz a királyság fennmaradására. A játékos döntéseitől függően az utódlási válság megoldódhat, és Cumberland a birodalom ellenőrzése alá juthat, vagy polgárháború tör ki, és a királyság elpusztul.

A titokzatos csoport által elfoglalt csatornaerőd (Canal Fortress) megtámadásakor választhatunk, hogy éjszaka lopakodunk be, vagy egy vagabondtól kérünk segítséget a behatoláshoz. Az erőd elfoglalásának módja jelentősen változi, attól függően, hogy milyen akciókat hajtunk végre. A játékos szabadon kalandozhat a világtérkép különböző régióiban tetszőleges sorrendben. Minden régiót saját problémák gyötörnek, és e krízisek megoldásával megnyerhetjük a helyi erőket, és a befolyásunk alá vonhatjuk őket. Célunk, hogy Varennes császáraként egyesítsük zászlónk alatt az összes országot.

Avalonban, a Varennes Birodalom fővárosában a játékos kutathat és építhet különböző létesítményeket, például a kovácsműhelyt és a varázslatok laboratóriumát, ahol új fegyvereket és varázslatokat fejleszthet. Három nehézségi szint közül választhatunk: casual, normal és hard (klasszikus). A Casual a SaGa franchise újdonsült ismerőinek könnyebb, könnyebben elérhető élményt nyújt, míg a normál a hagyományos RPG-ket ismerő játékosok számára ideális. A Hard (klasszikus) nagyobb kihívást kínál az eredeti Romancing SaGa 2 nehézsége alapján. A háttérzenét is át lehet váltani a beállításokban az eredetiről az új, átdolgozott verzióra, de a nehézségi szint is hasonlóan bármikor módosítható. Az átdolgozott soundtrackben Ito Kenji, az eredeti zeneszerzőtől pár új dal is hallható.

Aki előrendeli a játékot, a Bonus Accessory Setet kapják, és a tárgyakat az Avalon-kastély földszintjén található kincsesládából lehet majd felvenni. A Shiyuan’s Tactical Primer 10%-kall több technikai pontot (TP-t) ad az első évben, a Cat’s Amulet pedig a harcokból bejövő pénzt emeli meg az első évben 10%-kal. A Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven október 24-én fog megjelenni 50 dollárért (20 ezer forintért) PlayStation 5-re, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu