Sir Ian McKellen jelentkezett – íme, mit tudni most az állapotáról!

MOZI HÍREK – A legendás színész, Sir Ian McKellen csuklótörést szenvedett egy harcjelenet során, hasonlóan a korábbi, ugyanebben a jelenetben történt sérülésekhez.

 

 

Sir Ian McKellen már gyógyulófélben van a 85 éves színész „sokkoló” esése után, amelyet egy nemrégiben tartott londoni előadás során szenvedett el. A felépülése során időt szakított arra, hogy köszönetet mondjon azoknak, akik kedves szavakat küldtek neki, valamint az őt gondozó Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) munkatársainak. McKellen a színpadon John Falstaffot alakította, amikor a West End-i Noël Coward Színházban a Player Kings című előadás közben történt egy incidens. Ennek során McKellen egy harcjelenet közben leesett a színpadról. A Gyűrűk Ura színészéről azt mondták, hogy az esetet követően jó hangulatban volt, és a hírek szerint „gyors és teljes felépülést” ígértek neki.

McKellen az X-en (korábban Twitter) közzétett egy nagy köszönetet közel 4 millió követőjének, akik bátorító szavakat küldtek neki az esése utáni órákban.

Köszönetet mondott az NHS dolgozóinak is, akiknek elmondása szerint „óriási hálával tartozik”. Nézd meg a posztját a cikk végén, ahol a színész azt is írja, hogy „alig várja, hogy visszatérhessen a munkába”.

Mint említettük, a baleset a Player Kings egyik harcjelenete közben történt, amely Shakespeare IV. Henrikjének 1. és 2. részét egyesíti egyetlen fergeteges eseményben, amelyet Robert Icke írt és rendezett. McKellen állítólag csuklótörést szenvedett. A színházlátogatók sokkolta az eset. Egyesek állítólag „sírva fakadtak”, miután szemtanúi voltak a balesetnek.

 

Más színészek is megsérültek már korábban ugyanabban a jelenetben, mint Sir Ian McKellen

 

Sir Ian McKellen áprilisban vette át John Falstaff szerepét a Player Kingsben. Korábbi beugrója, David Weston szerint nem ez az első eset, hogy valaki megsérül egy jelenetben. A The Independent szerint Weston a „Covering McKellen: An Understudy’s Tale” című könyvében arról, amikor Tony Britton színész megsérült egy fejre vágott sebből, majd megemlítette saját szerencsétlen balesetét is, amely egy előadás közben történt.

Tekintve, hogy a Player Kings a IV. Henrik 1. és 2. részének nemrégiben aktualizált változata, amely a shrewsburyi csata felé halad, Weston csakis az eredeti darabok jeleneteire utalhat, amelyek nyilvánvalóan beépültek Robert Icke átdolgozásába.

Ettől függetlenül mi itt a theGeeknél örömmel halljuk, hogy Sir Ian McKellen gyógyulófélben van, és továbbra is mielőbbi gyógyulást kívánunk neki.

Forrás: X, The Independent

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV