Apple Vision Pro: nem csak az ár leszorítása lesz nagy feladvány

TECH HÍREK – Az Apple helyzete felettébb bonyolult az AR-headset kapcsán, ugyanis a pletykált olcsóbb modellnek nem csak az árral kell foglalkoznia.

 

Az Apple Vision Pro minimum 3500 dolláros ára (ami 1,4 millió forintnak felel meg) már emiatt is egy nehezen megvásárolható készülék lett. Egy elemző szerint viszont hiába jönne ki egy olcsóbb modell a headsetből, nem nagyon változna a cupertinói techóriás helyzete. Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője szerint az áron kívül ugyanis egy másik probléma is van, hogy a technológiailag forradalminak nevezhető terméknek miért nincsen momentuma.

Kuo szerint a felhasználók mindössze néhány használat után ráunnak az AR-headsetre, így annak használhatósága felettébb korlátozott. Ebből következik, hogy talán többezer headsetet visszaadtak az Apple-nek pénzvisszatérítés céljából. Így nem csak magával az árcédulával van a baj, hanem azzal is, hogy a lehetséges közönségnek nincsen meg az az indok, amiért rendszeresen, vagy legalábbis rendszeresebben alkalmazhatják a headsetet.

 

 

Ez jó indoknak tűnik arra, hogy az Apple Vision Pro 2 fejlesztése szünetel, de ez nem állította meg a céget abban, hogy az olcsóbb modell megvalósuljon. Ennek megjelenése kb. másfél éven belül be fog következni, ugyanis állítólag 2025 végén juthat el a boltokba. De ehhez kellene az is, hogy az operációs rendszert, a visionOS-t támogassák, ugyanis a nagy felhasználói tábornak sok applikációra lesz igénye. Jelenleg ebben is lemaradásban van az Apple, úgyhogy ezzel is foglalkoznia kell.

Az Apple Vision Pro budget verziója állítólag 1500-2500 dollár között lesz kapható, így 600 ezer és 1 millió forint közötti összeget kell majd fizetni érte (a helyzet még romolhat, ugyanis az európai árazás eltérő lesz, és a forint addigra még értékelenebbé válhat, így még többet kell talán érte fizetni). Kimaradhat belőle pár kamera, nem lenne EyeSight, gyengébb kijelzőket használna, Mac rendszerlapka (SoC = system-on-a-chip) helyett iPhone alapokra épülne, és talán kényelmileg is kompromisszumokat kell, hogy kössön.

De ez még nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu