Dune: Awakening: mitől lesz ez MMO? [VIDEO]

Több trailert és képet is publikált a Funcom a játék második Dune: Awakening Directjén (ugyanis igen, ilyesmivel hype-olja a stúdió az MMO-ját).

 

A bemutató 30 perces mélyinterjúkkal és játékfelvételekkel mutatja be a karakteralkotást, az MMO-szerű szerverstruktúrát, egy olyan világ narratív következményeit, ahol Paul Atreides sosem született meg, valamint a spirituális utazást, amelyen a játékos a Fremen nyomdokain haladva a játékban keresztülmegy. A Dune: Awakeninget már több mint egymilliószor tettét kívánságlistára a Steamen. Az MMO a Denis Villeneuve és a Legendary legutóbbi kasszasikerfilmjei által létrehozott vizuális és hangi identitásból merít, és mélyen gyökerezik Frank Herbert eredeti remekművében. A játék egy hatalmas és nyílt, háborútól tépázott Arrakisra kalauzol el, ahol több száz másik játékossal együtt kell túlélnünk és a fűszer feletti uralomért küzdenünk.

A Summer Game Festen bemutatott, történetre összpontosító trailer (The Vision of Paul Atreides) a hírekben már megfordult. Ez bemutatta az alternatív idővonalat, amelyet Jessica Atreides hoz létre azzal, hogy Paul helyett a lánya születését választja, és ezzel események láncolatát indítja el. Paul távolléte hatalmas hatalmi vákuumhoz vezet, amelybe a játékosok saját történetük megalkotásával merészkednek.

A kifejezés és a testreszabás a Dune: Awakening egyik alappillére lesz. Ennek egy részének bemutatására a Direct a robusztus játékbeli karakteralkotó eszközt veti be. Kiválaszthatjuk a megjelenésünk minden részletét, majd a szülőbolygónkat, sőt, még a mentorunk specializációját is (Mentat, Swordmaster vagy Bene Gesserit), ami meghatározza a kezdő képességeinket. Joel Bylos kreatív igazgató a szerverstruktúrába és a térképbe is belemerült, amely különböző hatalmas homokozótérképeket köt össze, lehetővé téve, hogy mindegyikben nagyobb számú játékos játszhasson, mindkettő a Dune: Awakeninget sok más túlélőjátéktól megkülönbözteti.

„A Dune: Awakening esetében mindig is az volt az egyik célunk, hogy a világot zökkenőmentesnek és összefüggőnek érezzük. Ezt a struktúrát azzal az elképzeléssel építettük fel, hogy a játék bővíthető legyen, ami egyetlen térképpel nehéz. A szárazföldi térképpel az az elképzelésünk, hogy lehetővé teszi számunkra, hogy csak tovább építsük a világot, és új tereket adjunk a játékosoknak, amelyeket felfedezhetnek. Ki tudja, hogyan fog kinézni öt év múlva?”, mondta Bylos.

A Dune: Awakening nemrég lépett tartós zárt bétába, ami hozzáférést biztosít a játék teljes egészéhez, a Hagga Basin kezdőterülettől a Deep Desert végjátékig. A játék weboldalán lehet csatlakozni. A megjelenés PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re lesz esedékes, ismeretlen időpontban.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)