JRPG-t is csinálna az Elden Ring alkotója

Ilyesmi már fűzödött korábban az általa vezetett stúdióhoz, ám nem annak folytatását szeretné létrehozni, így feltehetőleg egy új IP lenne az, amit Miyazaki Hidetaka csinálna.

 

Mostanában Miyazaki mindegyik releváns külföldi sajtóorgánumnak interjút adott az Elden Ring első és egyetlen kiegje, a Shadow of the Erdtree kapcsán. A Rolling Stone-nal is leült beszélgetni, és itt elmondta, hogy egy tradicionális JRPG-t is létrehozna. Ilyen volt korábban az Enchanted Arms is, amit a FromSoftware 2006 januárjában adott ki Japánban Xbox 360-ra, majd augusztus végén/szeptember elején a Ubisoft a világ többi pontján is kiadta. A PlayStation 3 Japánban 2007 januárjában, majd március végén/április elején máshol is megkapta a japán stúdió játékát. De ezt nem szeretné folytatni, mert úgy véli, hogy nem akarna olyan franchise-ot folytatni, amit valaki más hozott létre. Ez alól egyedül az Armored Core a kivétel…

„Azt hiszem, sok ilyen játék annyira összefonódik a rendezőkkel, akik szinte feltalálták ezt a játékstílust. Nem hiszem, hogy van olyan forgatókönyv, amiben én magam egy King’s Fieldet csinálnék. Ugyanez elmondható az Otogiról és az Enchanted Armsról is. Dolgoztam az Armored Core 4-en és az Armored Core: For Answeren. Ez lehetővé tette számomra, hogy a saját értelmezésemet az Armored Core VI: Fires of Rubiconba helyezzem, és azt tovább tudjam fejleszteni,” mondta Miyazaki.

Érdekes belegondolni abba, hogy ő miképp tudna JRPG-t fejleszteni a csapatával. Lehet, hogy egyfajta keverék lenne a körökre osztott játékmenet, illetve a valós idejű támadásehárítás/oldalazás között. Ilyesmit azért már csinált valaki más, ugyanis a Clair Obscur: Expedition 33 is ehhez hasonlóval rendelkezik. De Miyazaki nem tűnik olyan fejlesztőnek, aki képtelen saját interpretációra, így tényleg csak találgatni tudunk azzal kapcsolatban, hogy a JRPG műfajban miképp tudna csinálni valami emlékezeteset.

Az Enchanted Arms azért nem kötődik hozzá, mert a rendezője Miyazaki Masako volt, a producer pedig Takeuchi Masanori. És érthető, ha nem mások művébe nyúlna komolyan bele.

Forrás: WCCFTech, Rolling Stone

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.