Megkurtította a Sony a VR-os fejlesztéseit?

A pletykák szerint a Sony nem nagyon elégedett a virtuális valóság iránti kereslettel, és látván, hogy nemrég egy ezzel foglalkozó stúdióját becsukta, lehet igazság amögött, amiről hallottunk.

 

Az Android Central szerint két játék lett törölve a Sony-nál, ami PlayStation VR-ra készült. Mi azért pontosítanánk: PlayStation VR2-es címek lehetnek ezek. Miért állíthatta le a fejlesztést „a kék” cég? A válasz egyszerű, és hasonlóan prózai: kevés érdeklődés mutatkozik a kiadón belül arra, hogy több játék készüljön, azaz a PlayStation VR2 iránti érdeklődés nagyon messze van az elvárásoktól, amit mi sem bizonyít jobban mint az, hogy a Sony eddig egyetlen alkalommal sem közölt hivatalos eladási eredményeket az újgenerációs VR-headsetről.

A Sony legnagyobb VR-os próbálkozása a PlayStation VR2 nyitócímei között keresendő, ugyanis a Horizon: Call of the Mountain volt az, amire mintha mindent feltett volna a cég. Azóta viszont nem nagyon hallottunk másról a cég berkein belülről azt leszámítva, hogy a PlayStation London Studio be lett zárva, és ez a csapat épp a VR-ral foglalkozott komolyabban. Szóval ez is már előre felvázolta, hogy a virtuális valósággal kapcsolatban a Sony nem áll kifejezetten erős lábakon.

A PlayStation VR2 PC-s adaptere augusztus 7-én fog megjelenni 60 euróért (24 ezer forintért), de ehhez kelleni fog egy DisplayPort kábel is, ami támogatja a DP 1.4-et, és egy kellően erős PC-re is szükségünk lesz. Persze a PlayStation VR2 erős, exkluzív fuinkciói nem fognak működni PC-n, szóval azokat csak a PlayStation 5-ön tudjuk alkalmazni. Az meg kb. ugyanannyit kóstál mint maga a VR-headset. Javasolnánk a Sony-nak valamit: ÁRCSÖKKENTÉS. Valamiért ez mintha nem akar a stratégiájuk része lenni. A PlayStation 5 esetében a közel négy év alatt nem hogy árat csökkentettek eddig, hanem árat emeltek!

Októberben még csak annyit mondott Eric Lempel, a Sony Interactive Entertainment nemzetközi marketinges vezetője, hogy a VR fontos számukra, de még nem érték el a potenciált vele. Így nem is fogják.

Forrás: VGC, Android Central

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu