Az Emdoor is beszáll a handheld PC-k piacára, csak a termék neve gáz!

STEAM DECK HÍREK – Viszont az Emdoor EM-GP08MTL (na, ez nem valami könnyen megjegyezhető név) nem a Valve Steam Deck vagy az Asus ROG Ally oldalára állt, hanen az MSI Claw térfelét választotta.

 

A Computexen leplezte le az Emdoor a saját handheld PC-jét. Ezt a céget az ipari (ütés-, vízálló…) laptopjairól vagy tableteiről ismerhetjük, szóval ez felettébb nagy fordulat tőlük, de beismerték, hogy a PC-s és gaming szegmensekben is terjeszkedni szeretnének. Az utóbbinak szánják az EM-GP08TL-t, ami az Intel Meteor Lake Core Ultra 100-as APU-jaira épül, így a legerősebb hardver benne egy Core Ultra 7 155H CPU lehet, a grafikáért pedig az Alchemist architektúrájú Intel Arc chip felel. Szóval nem az AMD-t választották.

8″-os (20,32 centis) 16:10 képarányú OLED, 1920×1200 felbontásra képes kijelzővel rendelkezik a készülék, amiben 16 vagy 32 gigabájt LPDDR5X-7500 memória lehet, tárhelyet egy PCIe Gen4 x4-es csatlakozón keresztül köthetünk rá egy M.2-es slottal, ami alapból 512 GB-os SSD-t, vagy legdrágább kiszerelésében egy 2 TB-os lehet. Operációs rendszerként Windows 11-et kapunk a gépen. Kinézetre kompaktabb a nagy ravaszaival és az RGB-vel megvilágított analóg karjaival együtt. USB-C-n tölthetjük, és ezen kívül van egy másik USB-C port is. A bal felső sarokban szellőzik, és a tervek szerint 2024 végén, esetleg 2025 elején megjelenik a Lunar Lake-es verzió is.

Ha már Lunar Lake, ki kell térni egy új notebookra is az Emdoortól, de ennek is megjegyezhetetlen kódneve van: EM-326-ML14LNL… Az Intel Core Ultra 200V processzorait használja, és az MI-s PC-k piacára akar betörni vele az Emdoor. 14″-os (35,56 centis) kijelző, 16:10-es képarány, maximum 2560×1600 felbontás, maximum 32 GB LPDDR5X RAM, és egy PCIe Gen5 X4 M.2 2280-as csatlakozóval lehet SSD-t rakni bele. Előlapi 1 vagy 2 megapixeles kamera, Wi-Fi 7-támogatás, Windows 11 operációs rendszer, két Thunderbolt Type-C port, egy USB 3.2 Type-A port, HDMI-csatlakozó is van rajta, és szürke színben lesz kapható. A harmadik negyedévben (július-szeptember) fog megjelenni, kb. 1500 dollárért (600 ezer forintért).

Remélhetőleg a termékeik könnyebben megjegyezhető neveket kapnak, mert jelenleg ez nem így van…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu