Csalás lenne a Banana? A fejlesztők azt állítják, hogy nem, az egyiküket most mégis kirúgták!

A játék (?) mögött álló egyik fejlesztő eltávolították a projektből, ugyanis a múltban kissé gyanús „Bitcoinos” projektje is volt.

 

Már írtunk a Banana-ról, ami jelenleg egy klikkelő játék, semmi több: stresszmentesen biztosít változó ritkaságú banánokat, amiket aztán el lehet adni a Steam piacterén. Viszont az egyik fejlesztője, Theselions egy piactorzító csalás része lehetett pár évvel ezelőtt, és abban a Steames tárgyak is érintettek voltak. A Run! (Fuss!) nevű játékból egy poén Bitcoin-tárgyat mesterségesen feldrágítottak a Valve felületén. Ez aztán kiderült, és a csalás vezetőjét kitiltották, a játék eltűnt, a kérdéses tárgy pedig ki lett ebrudálva a piactérről.

A Discordon az egyik fejlesztő, Spartan ezt írta: „Theselions korábban részt vett egy Steam piaci „Bitcoin” átverésben. Nem tudtunk erről, amíg a legutóbbi videók nem kezdtek erre rámutatni, és szinte azonnal megbeszéltük az egész csapattal a helyzetet. Lehetőséget adtunk neki, hogy elmagyarázza nekünk a helyzetet, és tudjuk, hogy megbánást mutat és sajnálja a múltban történteket. Ennek ellenére jó viszonyban váltunk el tőle, mert mindannyian rájöttünk, hogy a múltjában történt valaminek a negatív hatása miatt nem szabad, hogy csalónak vagy más nevekkel illessék, amikkel az emberek illetik. Ne zaklassátok Theselionst ezzel kapcsolatban, mivel ő tisztában van a helyzettel. Az inventory-jából kivettünk minden olyan értékes banánt, amely a közösséget érintheti és/vagy aggasztja.

A játék teljes mértékben Sky és az én tulajdonomat képezi. És ezzel szeretnénk elmondani a közösségnek ezt: Lions leltárát kiürítettük, nyugodtan ellenőrizd. Ő már nem tagja/része a csapatnak. Nem folyik semmiféle csalás, átverés. Meghallgattuk a közösséget, a modjainknak DM-eken vagy jegyeken keresztül említett dolgokat leírtuk, és mindennek utánanézünk. Dolgozunk a frissítéseken és alig várjuk, hogy ezt a játékot valami nagyobbá és jobbá tegyük mint egy egyszerű kattintós játék. Kérlek, maradjatok velünk, mert rengeteg frissítésen dolgoztunk és dolgozunk, hogy javítsuk a játékot, és hogy mindannyian sokkal többet tehessetek a banánjaitokkal. Lionst nem rúgtuk ki a szerverről, mivel nem hisszük, hogy bármi olyat tett volna, amiért kitiltást érdemelne,” írta Spartan.

Hery, a Banana egyik fejlesztője a Polygonnak elmondta, hogy nem csak a csalásgyanús háttér miatt érzik a feszültséget, hanem amiatt is, hogy a termékük kb. PC-nk erőforrásainak 1%-át használja ki, és az emberek akár ezer fiókot is használnak, hogy vagy tömegesen kapják meg az eladható banánokat, vagy essen nekik a ritkább, értékesebb verziókból. Sokaknak túl sok a szabadidejük…

Forrás: PCGamer, Polygon

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu