Egy kevésbé ismert franchise rajongói remixprogramját sem tűri meg a Nintendo! [VIDEO]

Egy olyan franchise-ról van szó, amelynek legújabb része 2015-ben jelent meg, és akkoriban sem volt felettébb mainstreamnek nevezhető…

 

A Heaven Studio egy olyan rajongói szoftver, amivel a felhasználók saját remixeket készíthetnek, amik a Nintendo platformjaira kiadott Rhythm Heaven játékaival kaphatnak egyedi arculatot. Feltöltik a saját dalokat, kiválasztanak párat a Rhythm Heaven minijátékai közül, összerakják azokat, és a játékosok a zene ütemére irányíthatják, hogy mi történjen a remixekben.

Viszont ott van a baj, hogy a minijátékok a Rhythm Heaven játékokban látott sprite-okat és hangeffekteket használják, és ezért a Nintendo egy szerzői jogi (DMCA) követeléssel élt a GitHubnál, hogy a Heaven Studio jogsértő hangeffektjei és sprite-jai el legyenek onnan távolítva, ám a GitHub a teljes programot és annak 290 forkját (programkódbeli elágazását) is letörölte. Erről a TorrentFreak számolt be.

Aztán az itch.io-n is felbukkant a Heaven Studio, de végül onnan is letörölték, és a hibaüzenet az, hogy „Ezen eszköz fájljait egy szerzői jogi (vagy védjegyi) követelés miatt fefüggesztettük.” A Heaven Studio korábban több hamis DMCA-követelés célpontja volt (többen is a Nintendonak adták ki magukat), de most ez hitelesnek tűnik, bár készül egy B terv. Erről a fejlesztők a Twitteren beszámoltak: „Nemrégiben a Heaven Studio GitHubja (és az összes forkja) DMCA-követelés miatt le lett törölve. Sajnos átnézve úgy tűnik, hogy ez valós. Ez azonban még nem a vég! Dolgozunk egy B terven, hogy a hangsúlyt eltoljuk a jogsértő eszközökről. Erről hamarosan további részleteket közlünk.”

Mostanában egyre több dolog ellen fellépett a Nintendo, ha azok a rajongói projektek az ő assetjeiket (sprite-okat, zenéket, hangeffekteket…) használták. Májusban a Garry’s Mod mögött álló stúdió közölte, hogy húsz évnyi Nintendo-tartalom lesz eltávolítva, ugyanis akkor is talán épp a nagy N-től jöttek a DMCA-követelések.

A Rhythm Heaven játékok GBA-ra, DS-re, Wii-re, illetve 3DS-re jelentek meg. Egy remixpéldát beágyaztunk.

Forrás: VGC, TorrentFreak, Itch.io

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.