Metal Gear Solid: Normandiában is partra szállhatott volna Big Boss? [VIDEO]

Kojima Hideónak volt egy olyan elképzelése, ami sajnos sosem valósult meg a Konaminál, és mivel már nem dolgozik ott, valószínűleg sosem fog ilyen történelmi fordulatot venni a Metal Gear franchise.

 

Big Boss a Metal Gear Solid 3: Snake Eater főszereplője volt (ő is Snake, de nem az, akit a Metal Gear Solid első, második, negyedik részében irányíthattunk…), és Kojima úgy szerette volna, ha az ő története egy újabb játékban kapott volna kibontakozási lehetőséget. A DidYouKnowGaming március végi videójában összerakta a puzzle elemeit, és az eredmény meglepő: Boss a normandiai partra szállás fontos szereplője lehetett volna, azaz a II. világháborúban játszódhatott volna egy Metal Gear epizód. Ezen Kojima a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots után dolgozott volna.

Egy 2011-es, a Metal Gear Rising: Revengeance-ről szóló videóban (lásd második beágyazott videó) mondta Kojima az alábbiakat: „2008-ban fejeztük be a Metal Gear Solid 4-et, és a fejlesztőcsapat közvetlenül utána kivett egy kis szabadságot. De olyan helyzetben voltunk, hogy el kellett kezdenem tervezni a Metal Gear Solid V-öt. Így elkezdtem ötletelni különböző ötleteket. Több ötletem is volt egy olyan játékkal kapcsolatban, amelynek főszereplője Boss és a Cobra Unit lett volna a normandiai invázió idején. Így hát átadtam ezeket a terveket a csapatnak, hogy ők vehessék kézbe és fejleszthessék a játékot. Az ötleteimet 2008 nyarán mutattam be a csapatnak. Azonban a Metal Gear Solid V-öt egyszerűen a csapat fiatalabb tagjaira bízni egy kicsit erős volt, és ellenállásba ütközött, hogy az én közreműködésem nélkül készítsék el. Abban az időben egy új projekten dolgoztam.”

A Metal Gear Rising: Revengeance egy párhuzamos történet volt, amin ő nem dolgozott teljesen közvetlenül. Viszont itt nem ér véget a normandiai történet: később is mondta, hogy korábban volt már olyan ötlete, amiben Big Boss lett volna a főszereplő, de ez nem lenne egy spin-off, hanem a fő sorozat eleme lett volna…

Forrás: Metal Gear Informer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu