Final Fantasy XVI: egy olyan platformra tervezné a Square Enix, amire nagyon nem számítottál?

A játék rendezője azt szeretné, ha minél többen játszanák a Final Fantasy XVI-ot, ami burkoltan azt jelenti, hogy a konzolos Sony-exkluzivitásnak is vége kell, hogy legyen.

 

A Final Fantasy XVI ugyanis jelenleg csak PlayStation 5-re érhető el kb. egy éve, de a Square Enix már bejelentette a PC verziót, amelyről még mindig nem tudjuk, hogy mikor fog megjelenni. A játék eladásai nem érték el a japán kiadó által kitűzött szintet, és emiatt is döntött úgy a Square Enix, hogy multiplatform stratégiába kezd, így a jelenleg csak egy konzolon elérhető játékok esetében is változásra kell készülni.

Takai Hiroshi, a Final Fantasy XVI rendezője a Twitteren megünnepelte a játék megjelenésének első évfordulóját, és ebben hintette el, hogy az akció-RPG-t szeretné látni a Microsoft kurrens-gen konzolpárosán is: „A Final Fantasy XVI megjelenésének egyéves évfordulója már itt van. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki játszott a játékkal! Szeretném kifejezni üdvözletemet mindannyiótoknak a csapat nevében. Azóta kiadtuk az Echoes of the Fallen és a The Rising Tide című -ket is, és remélem, mindenki jól szórakozik ezekkel a főjáték mellett. A fejlesztőcsapat jelenleg is keményen dolgozik a PC-s verzión Szeretnénk minél több ember számára elérhetővé tenni a Final Fantasy XVI-ot, úgyhogy arra is figyeljetek. Köszönjük, hogy továbbra is támogatjátok a Final Fantasy XVI-ot!”

Mivel a Nintendo Switch hardveresen lemaradásban van még az Xbox Series S-hez képest is, nem tűnik esélyesnek, hogy a nagy N hardverén felbukkanhat a Final Fantasy XVI. (A Switch-utód esetében viszont már lenne ráció a port megvalósulására…) Ezért csak az Xbox Series jöhet jelenleg szóba, és mivel mostanában már a Final Fantasy XIV MMORPG is elérhetővé vált a Microsoft konzolján, talán logikusnak tűnik, hogy a legújabb epizód is végül eljut az Xboxra.

Ha ez megtörténik, minden bizonnyal a teljes kiadás bukkan majd fel itt is és PC-n is, azaz az alapjáték és a két DLC is a pakk része lenne.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu