Microsoft Flight Simulator 2024: vajon ismét szárnyakat kapunk vágyainknak? [VIDEO]

A FlightSim Expo 2024-en több dolgott közölt a Microsoft az Asobo Studio játékáról, ami az eddigi sikeres alapokra igyekszik megfelelő módon bővíteni.

 

A világ modellezését teljesen átgyúrják, így a földi, 3D-s térkép új lesz, a környezet látványra mindenhol szebbé válik, a világ skálájának terjeszkedése sem marad el, és a kereskedelmi repülési feladatok bővítésével is készül a stúdió. A Föld alattunk tehát teljes mértékben három dimenzióssá válik, és nem csak egy textúra lesz. Harminc megkülönböztetett bióma modellezve van, a növényzet pedig procedurálisan generált (véletlenszerűen alkotott) lesz. Így ha összevetjük a 2020-as repülőszimulátort a 2024-essel, ég és föld lesz a kettő között a különbség.

A mesterséges intelligencia által vezérelt gépek részletesebbek lesznek és a festés is látható lesz rajtuk. A nemzetközi hajóforgalmat szimulálják és a világ összes olajfúró tornya fel fog bukkanni a helikoptereknek fenntartott platformmal. A világ összes helipadja és vitorlázó (siklóernyős) felszállópályája szintén ott lesz a Microsoft Flight Simulator 2024-ben (már ha tudnak róluk). Félmilió magas akadály is lesz az antennáktól a tornyokon át a turbinákig.

A repülést megelőző feladatokat is teljesíthetjük, ha kereskedelmi repülőgépet vezetünk (pl. WizzAir, erre kell gondolni), így körül lehet majd a gépet járni. A repülőtéri modellekben már az utasokat is látni fogjuk, ahogy az épületek között közlekednek, és ezeket az ablakokon keresztül is látni lehet. Természetesen a gépekre is fel fognak szállni. A fizika szimulációja is javult. Több érintkezési pont lesz a repülőgépek modelljein, és például a teherszállítmány fizikája is jobbá vált. Ez állítólag nagyon egyszerű lesz a külsős fejlesztőknek és moddereknek, hogy a jelenlegi modelleket javítani tudják.

A felhők és az árnyékok is szebbek lesznek. A sugárkövetéses földi árnyékok főleg szebbnek hatnak. A felhők új motorja a cirrus felhőket is szimulálni képes a viágítással és a légköri szórással együtt. Lesz egy játékon belüli útvonaltervező és visszajátszási opció is a november 19-én Xbox Series-re és PC-re is megjelenő játékban.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu