PlayStation 5: úton van a natív PlayStation 3-támogatás? [VIDEO]

Hamarosan talán végre itt lesz az ideje annak, hogy a PlayStation 5-ön ne csak a felhőből játszhassuk a PS3-as játékokat, mert jelenleg csak így futtathatjuk azokat (ehhez persze kell egy PlayStation Plus-előfizetés is).

 

A Sony visszamenőleges játéktámogatása nincs egy szinten azzal, amit a Microsoft kínál, hiszen egy Xbox Series X-en (direkt ezt mondjuk, mert az Xbox Series S-ben nincs Blu-ray meghajtó) lehetőségünk van az Xbox One-os játékokon túl Xbox 360-as és Xboxos játékokat is futtatni. A PlayStation 5 natív módon futtatja a PlayStation 4-es címeket, de ezen túl a PS2-es, PS1-es és PSP-s játékok töredéke érhető csak el a közönségnek, és a felhozatalban jelentős hiányosságok vannak. (Ezeket a platformokat ezzel az erővel jobb lenne emulálni egy PC-n.)

A PS3-as natív támogatás nem véletlenül maradt ki a listából. A platform Cell processzora felettébb összetett volna a korszakban, és nem x86-alapú platformról van szó, amit utána a PlayStation 4 és a PlayStation 5 képviselt. Internetkapcsolat nélkül a PS3-as címek nem játszhatóak (hiszen a felhőben futnak), és a kínálat sem messze teljes. Hiába van meg valami lemezen, azt nem futtathatjuk. Legalábbis jelenleg nem.

Az XboxEra podcasten Shpeshal_Nick, az egyik műsorvezető azt mondta, hogy a Sony bizonyos PS3-as játékok visszamenőleges támogatását meg akarja valósítani PlayStation 5-ön. Tehát csak kiválasztott címekről van szó, ahogy a Microsoft tette az Xbox One-on és az Xbox Series-en a régebbi játékokkal. Nem tudja, hogy lesz-e FPS Boost, és a felbontás esetében is csak találgatni tud. Lenne miből válogatni, ugyanis jelenleg több játék vagy franchise kizárólag PS3-on érhető el. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Killzone 2, inFAMOUS, és még lehetne több példát is sorolni…

De mindez nem hivatalos. Remélhetőleg a Sony hamarosan végre bővíteni fog a PlayStation 5 funkcionalitásán, mert ne kelljen már egy használt PS3-at (vagy egy kellően erős PC-t) összeszedni a régi játékok futtatásáért vagy emulációjáért.

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)