Ex-Sony vezető: „PlayStation & Xbox = jobb játékokat kapnánk!” [VIDEO]

Mivel a két platform között hardveresen már alig vannak eltérések (a PlayStation 3 és az Xbox 360 között még elég sok volt), a játékok is jobban járhatnának, ha a két brand egyesülne, állítja a PlayStation egyik korábbi vezetője.

 

Az IGN Live 2024-en volt egy beszélgetés arról, hogy a jövőben milyen játékokkal fogunk játszani. Itt megszólalt Shawn Layden, aki korábban a PlayStation amerikai vezetőjeként volt ismert. Ő úgy véli, hogy a Sony és a Microsoft közötti platformháború ha valamilyen formában megszűnne, akkor a játékok jól járhatnának vele: „Xbox, PlayStation, vagy csúcskategóriás PC, ezek már majdnem elérték azt a szintet, ahol minden szempontból nagyjából ugyanazok a játékok. Jobb világot élnénk meg, ha egy egységes otthoni konzoltechnológiára jutnánk, ahol összefoghatnánk, és megszabadulhatnánk ettől a platformháborútól,” mondta Layden.

A konzolos piacról is véleményt alkotott. Szerinte nem újdonság az, hogy küszködik, mert a nemzetközi felhasználói bázis sosem nőtt 250 millió felhasználó fölé, kivéve a Wii-t, ugyanis pár játék rá (pl. a Wii Fit) olyan közönséget is meg tudott szólítani, ami amúgy nem játszik játékokkal. A Wii eredményei nem voltak fenntarthatóak, ezért csökkent a felhasználók száma a 250 millió körüli értékre. Hiába volt több jövedelem az iparban a pandémia során, ez nem hozott be új felhasználókat, hanem a régebbi tábor költött többet a karanténok során.

Nem először hallani, hogy a Sony és a Microsoft lényegében ugyanazokat a komponenseket használja (mind a két cég az AMD technológiáját alkalmazza a konzoljaiban). Áprilisban Kepler, egy jól ismert AMD-s szivárogtató mondta, hogy mindegyik hardveres gyártó lényegében azonos dizájnok felé konvergáltak, legyen szó processzorról vagy grafikus chipről, így ha egyre optimalizálnak, akkor mindegyikre megvalósították azt. Mivel a Microsoft elkezdte több játékát is kihozni PlayStation 5-re és/vagy Nintendo Switch-re, egyszer tényleg megszűnhet ez a konzolos harc.

Vagy nem: a Nintendo nem tűnik úgy, hogy rövid időn belül kilépne a piacról. A Wii U után hatalmas fordulatot vett a szerencséjük, és talán nem vallanak kudarcot a még be sem mutatott Switch-utóddal…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.