Iskolakezdés mellé Dark Souls-könyv jár

A Dark Souls: The Willow King (meg sem próbáljuk magyarra fordítani, mert tuti valami idióta alcímet kap) megjelenési dátumot kapott.

 

Ez nem egy új játék lesz (a FromSoftware fejlesztői is emberek, és alig pár napja, hogy megjelent az Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC), hanem egy könyv. Nem hülyeség, hogy ilyen módon alakul transzmédiává az IP, hiszen a FromSoftware többi játéka esetében könnyebben meg lehet érteni a sztorit (például ilyen az Elden Ring is), de más esetekben (pl. Bloodborne) akár követhetetlennek is nevezhetnénk a történetet, hacsak nem ássuk el magunkat benne teljesen.

Azok viszont nem lineáris élmények. Egy könyv ilyen: van eleje, van vége, és nincsen egyedi interpretációja annak, ami benne van. A Dark Souls: The Willow King nem a Dark Souls 4, de akár annak a története is lehetne a könyv, ami ezt a jellemzést kapta: „Uthrel hatalmas királya, Ustrad összekötötte a lángot, miután szolgája, Herad elbukott, és a tűz felemésztette, hamuvá vált. Most eljött az idő, hogy újra összekapcsolja a tüzet, de Ustrad most nem hajlandó teljesíteni a királysága iránti kötelességét. Herad, unkindledként feltámadva visszatér, hogy egyesítsen három hatalmas harcost, hogy merészkedjenek Willow King birodalmába, és megtegyék, amit meg kell tenni…”

A sztorit tartalmazó könyvből tehát értelemszerűen kimaradnak a katakombák vagy a mérgező mocsarak, így ebből adódóan az sem fog történni, hogy idegességünkben a játékhoz használt kontroller ilyen-olyan formában a falhoz csapva végzi. Ezt leszámítva viszont minden, ami a Dark Soulst azzá tette, ami, ott lesz a Dark Souls: The Willow King című könyvben, amit már elő lehet rendelni (nem csak a játékok esetében van ott ez a trend). Ebből adódik az, hogy nincs messze a megjelenés…

És tényleg nincs olyan messze, ugyanis már a megjelenés napját is tudjuk: a Dark Souls: The Willow King augusztus 27-én érkezik. A magyar nyelvű verzió megjelenésére nem mernénk tippelni.

Forrás: Gamingbible, Amazon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)