Star Wars: Battlefront 3: Legacy: a meg nem valósult álomjáték a rajongóktól [VIDEO]

Mivel a Star Wars: Battlefront esetében is ugyanúgy ódzkodik a DICE és az Electronic Arts a hármas számtól mint a Valve (Half-Life, Team Fortress, Portal…), hivatalosan sosem számíthatunk a harmadik Battlefrontra, ami ráadásul kétszer is meghiúsult.

 

A Star Wars: Battlefront Classic Collectionről ki kell mondani, hogy botrányosan rossz. Az Aspyr egyszerűen nem törődött olyan szinten a két, húsz éve megjelent játékkal úgy, ahogy a Tomb Raider első három részéből készített kollekcióval tette (ezt a pakkot Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft néven keressük). A 2015-ben megjelent Star Wars: Battlefront a DICE-tól jó volt, de hiányzott belőle az egyjátékos szegmens, a 2017-ben megjelent folytatás, amin több stúdió is dolgozott (köztük az ex-Ubisoftos, az Assassin’s Creed elindításában elengedhetetlen Jade Raymond stúdiója, a Motive is), bár rendelkezett ilyen elemmel, a pofátlan lootboxai miatt ez is messze volt a tökéletestől.

Most viszont a rajongók úgy gondolták, hogy megvalósítják a Star Wars: Battlefront 3-at. Ez nem a DICE-féle modern két rész stílusát képviseli, hanem a Pandemic Studios (egy másik, tragikus módon bezárt csapat…) által fejlesztett eredeti két játékét. A filmekből több csata is megtalálható, és ezeket a földön is megtehetjük, vagy akár egy gép volánja mögé ülve az égben is harcolhatunk. A grafika tisztább és élesebb lett, de megőrizte az eredeti stílust, ami nem baj, hiszen ez a művészeti stílus nem lett elavult napjainkban sem.

Ahhoz, hogy a Star Wars: Battlefront 3: Legacy-t játszhassuk, szükségünk lesz az eredeti, 2005-ben megjelent Star Wars: Battlefront 2 PC-s példányára, amire rá lehet telepíteni a ModDB-n elérhető mod fájljait, így az kiterjeszti a Pandemic-hagyatékot valami olyasmivé, ami 2024-ben is meg tudná állni a helyét. Viszont hozzá kell tenni, hogy továbbra is fejlesztés alatt áll a mod, így új tartalmak (játékmenethez köthető mechanikák) és bugfixek még érkezni fognak hozzá.

Forrás: Gamingbible, ModDB

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)