Ijesztő és látványos rajongói Halo készül az Unreal Engine 5-tel! [VIDEO]

Egy, korábban a Halo Infinite-en dolgozó fejlesztő elkezdte megvalósítani azt, amit a Microsoft is állítólag csendben már tervez.

 

Az ex-Halo Infinite fejlesztő elkezdte az Unreal Engine 5-re átvinni Master Chiefet. Az illető Kaleb Nekumanesh, és a projekt talán a Return to Alpha Halo nevet kapta (még nincs hivatalosan neve). Rajongói projektről van szó, és a június 18-án publikált tweetje szerint hamarosan ingyenesen meg is fog jelenni ez az élmény (ő sem a játék szót használta). Viszont ez a gondolatmenet valamelyest egybevág azzal, amit a redmondiak művelhetnek.

Állítólag ugyanis a Microsoft azt tervezi, hogy a Halo: Combat Evolvedot, azaz a franchise első részét remake-eli, és ott is megvan arra minden esély, hogy az Epic Games technológiáját vessék be. De visszatérve Nekumanesh projektjére, egy elhagyatott űrhajón ragadunk benne. A rajongók pillanatok fel fogják ismerni, hogy a Mona Lisáról van szó. Csakhogy a fertőzött Flood-harcosok meg fognak minket támadni, így a Halo 3-ban látott High Charity-hez képest a legijesztőbb játékmenetet kaphatjuk. Végig fogunk menni a hajón a gépfegyverünkkel és a zseblámpánkkal, hogy túléljük a kalandokat, miközben az Alpha Halo odakinn kering.

Hozzá kell tennünk, hogy a projekten mindössze EGY ember dolgozik. Emiatt ne számítsunk arra, hogy egy teljes értékű remake-et vagy játékot kapunk, hiszen ahhoz jóval nagyobb költségvetés és stáb, továbbá több idő kellene. Viszont akármi is alakul ki ebből, már most eszünkbe jut az egészről az Alien: Isolation, ami 2014 egyik legjobb játéka volt, és a mai napig az egyik legnagyobb feszültséget garantáló címről beszélhetünk.

Nem tudjuk még, hogy mikor fog megjelenni Nekumanesh szenvedélyprojektje (mert ezt tényleg annak nevezhetjük), de az biztos, hogy már most fel tudta kelteni a közönség figyelmét, így a Halo Infinite rajongói biztosan örömmel fogadják majd, ha megjelenik. Persze az Unreal Engine 5 miatt egy eléggé erős PC-re lesz szükségünk.

Forrás: Gamingbible

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu