Internetes trollok támadták meg a Sárkányok háza színészét a legutóbbi epizód miatt!

MOZI HÍREK – A rajongók, akik online támadják Fabien Frankelt a Sárkányok házában (House of the Dragon) Ser Criston Cole szerepéért, jól mutatják, milyen szomorú, amikor egyesek képtelenek különbséget tenni a színész és a karakter között…

 

 

Fabien Frankel, aki Ser Criston Cole-t alakítja az HBO Trónok harca előzménysorozatában, a Sárkány házában (House of the Dragon), kénytelen volt korlátozni a közösségi média-posztjainak komment-lehetőségeit. Ugyanis néhány „szenvedélyes” rajongó online gyalázkodásba kezdett. A Sárkányok háza 2. évada tovább vizsgálja a „Sárkányok Tánca” polgárháborúját, Criston Cole a Hightower-ház (más néven a Zöldek) egyik leghűségesebb követőjévé vált. Cole a Királyi Gárda parancsnoka, és személyes kapcsolatot ápol Alicent Hightowerrel (Olivia Cooke).

Habár továbbra is összetett, árnyalt karakterként mutatják be, Cole-t nyugodtan sorolhatjuk a sorozat átfogó történetében a gonosztevők közé, és egyes rajongói reakciók elég szélsőségesek voltak ahhoz, hogy elmosódjanak a határok a karakter és a színész között.

A 2. évad premierjét követően néhány rajongó kommentálta Frankel bejegyzéseit a közösségi média platformokon, mondván, hogy „gyűlölik” őt a karaktere tettei miatt. Frankel több Instagram-posztjához is csak korlátozottan, vagy teljesen kikapcsolták a kommenteket. Egy mostanra törölt posztnál (a DiscussingFilm segítségével), amely Ser Criston Cole képét mutatta a királyi gárda páncéljában, a kommentek tele voltak gyalázkodó kifejezésekkel, mivel úgy tűnik, egyes nézők nem tudják elválasztani a színészt a szerepétől. A kommentek között olyan fenyegetések szerepeltek, mint „Ember, remélem, valaki ráugrik erre a fickóra”, „Hogyan lettél a legkedveltebb karakterből a GOT történetének legrosszabb karaktere”, és néhányan egyszerűen azt írták, hogy „Utállak”.

 

A Sárkányok háza rajongói megvédik Fabien Frankelt az interneten

 

Miután Frankel úgy döntött, hogy korlátozza a közösségi médiás kommentjeit, a Sárkányok háza rajongóinak egy hulláma sietett a színész támogatására. Az egyik újabb Instagram-posztjához fűzött kommentek rávilágítanak az online trollok abszurditására. Az egyik kommentben ez állt:

„Képzeljétek el, hogy egy színészt zaklatnak egy szerep miatt, amit játszik… néhányatoknak tényleg el kellene kezdenetek élni. Ő egy színész, aki nagyszerű munkát végez egy olyan karaktert játszva, akit imádunk utálni. Nagyszerű munka Fabien! Várom, hogy milyen háborús bűnöket követ el ser crispen a következő epizódban lol”.

Egy másik rajongó rámutat, hogy a színész elleni visszatetszés a Ser Criston Cole-t alakító hihetetlen teljesítményének köszönhető.

A kommentben ez állt:

„Jó színész vagy. Az emberek azért utálnak, mert jó munkát végzel”.

Az, hogy a Game of Thrones rajongói azért utálják a színészeket, mert meggyőzően alakítanak egy rosszindulatú gonosztevőt, sajnos nem újdonság. Cersei Lannistert (akit Lena Headey alakított) a rajongók megvetették a Trónok harca HBO-s futása alatt. Headey alakítása annyira jó volt, hogy számos rajongó nem tudta elválasztani a színésznőt a munkájától. Gyűlölködő üzenetekkel töltötték meg a közösségi média kommentjeit. Ugyanez történt Iwan Rheonnal is, amikor Ramsay Boltont alakította pazarul a sorozatban.

Forrás: Instagram, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."