Játékra képes roboton dolgozik a Sony?

Ennék még csak egy szabadalma bukkant fel, így nem biztos, hogy meg is valósul a projekt, de lehet, hogy a játékipar egy forradalmi újításra készülhet.

 

A szabadalmak viszont néha befejezett, megjelent termékké válhatnak. Régebben ilyen volt a Project Q, ami végül PlayStation Portalként jutott el a boltokba. A Statista szerint a Sony legnagyobb profittermelő szegmense a videojátékos és hálózati szolgáltatásos ágazata, ahová a PlayStation tartozik. Az Xbox is arról beszét, hogy minél több embernek kell elérhetővé tenni a játékokat, hogy bárhol játszhassanak, és ezt a gondolatmenetet követheti a Sony.

A Sony Interactive Entertainment (SIE) februárban nyújtott be egy szabadalmat egy robot segédprogram és interfész eszköz számára. Angolul ennek a rövidítése RUID. Hasonló szerepe lenne mint az Amazon Alexának vagy az Apple Sirinek, de képes lenne a való világgal interakcióba lépni. A RUID a házon belül képes lenne mozogni, hangot és videót rögzíteni, és az adatokat elemezni is tudja. Egy megfelelő felületre információkat is képes lenne kivetíteni. Például egy felhasználó tanácsot kérhet, hogy miképp szerelje meg biciklijét, és ezt a RUID a falra kivetítené.

A RUID képes lenne futtatni egy játékot is, és a kamera (kamerák) segítségével ki tudná elemezni, hogy mire tudná megfelelően kivetíteni, és valós idejű segítséget is nyújtana, mert ha arra kérnénk, hogy valamilyen stratégiát adjon, azt is meg tudná oldani. Ez a védjegy követi azt, amit mostanában a Sony regisztrál (játékos teljesítményétől függő nehézség, könnyebben hozzáférhetővé tett játékok), hiszen egyes személyekre finomhangolt játékra a RUID is alkamazható lenne.

A meghatározás szerint a RUID-hoz wireless módon lehetne a kontrollereket csatlakoztatni. Nem csak a PlayStationös kontrollerek működhetnének vele, de ez azt is jelentheti, hogy egy kontrollert integrálhat a Sony a robot karjába, és ezt levehetnénk a játékhoz, vagy a robot saját maga odavinné ezt nekünk. A szabadalom azt is megemlíti, hogy a robot akár úgy is konfigurálható, hogy egy fejen viselt kijelzővel rendelkező felhasználó lovagolhasson rajta, miközben interakcióba lép a virtuális valóság világával. Talán rá lehetne ülni, de inkább úgy hangzik a meghatározás, hogy a RUID olyan mozgásokat biztosítana, amelyek passzolnának a VR-játékban történtekhez.

Az elképzelés érdekes, de ez meg is valósul-e?

Forrás: GameRant, Statista, Nweon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)