Xbox Series X/S-ed van? Ezzel az apró trükkel javíthatsz a grafikai teljesítményen!

TECH HÍREK – Az Xbox Series X/S felhasználóknak a konzol beállításaiban található egyik funkció kikapcsolását lehet érdemes megfontolniuk…

 

 

Az Xbox Series X/S meglepően sokoldalú a beállítások terén. Rengeteg olyan rejtett funkcióval rendelkezik, amelyekről valószínűleg nem is tudsz, hacsak nem turkálsz rendszeresen a beállítások menüjében.

Most néhány játékos arra buzdít másokat, hogy menjenek be a beállításokba, és kapcsoljanak ki egy adott funkciót a jobb általános élmény érdekében.

A jeebusjunior által írt Reddit-szálban arra utaltak, hogy egyes játékok borzasztóan „zavarosnak, homályosnak és összevisszának” tűnhetnek, ha a rendszer HDR-je be van kapcsolva. Ez csak egy olyan beállítás, amely megmondja a tévének, hogy engedélyezze a HDR-t a játékok lejátszásakor. Ennek elvileg összességében tisztább képet kellene eredményeznie.

A felhasználó elmondta továbbá, hogy szerencsétlenül babrált a játékon belüli beállításokkal, mielőtt végül kikapcsolta volna a konzolon, ami nyilvánvalóan „világméretű különbséget” jelentett a teljesítmény terén.

Kiderült, hogy egyes tévéknek nincs szükségük arra, hogy az Xbox megmondja, mikor engedélyezze a HDR-t és mikor nem. Így néha a bekapcsolt állapot amúgy sem jelent különbséget.

Ha tehát olyan játékokkal játszottál – jelen esetben a Wild Hearts volt a példa – , amelyek egy kicsit furcsán néznek ki, akkor lehet, hogy a konzolod tréfált meg. Ebben az esetben érdemes kipróbálnod az alábbiakat, és megnézni, változik-e valami.

A konzol HDR-beállításainak eléréséhez a következő menükön keresztül kell navigálnod: Beállítások (Settings) > Általános (General) > TV- és kijelzőbeállítások (TV & Display Options) > Videó módok (Video Modes), majd itt tudod kikapcsolni a HDR-funkciót.

Íme, egy újabb rejtett trükk az Xbox Series X/S konzolodhoz, amiről eddig talán nem is tudtál.

Rengeteg más is van, ahonnan ez jött. Különösen akkor, amikor az Xbox új rendszerfrissítést küld ki egy rakás funkcióval, amiről nem szól nekünk. Érdemes időnként ránézni a különböző kapcsolódó fórumokra, Reddit-szálakra…

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."