Hibát követhet el a Nintendo a Switch-utód kijelzőjével? [VIDEO]

A még be sem mutatott hardver (amelynek így a nevét sem tudjuk) egyik komponensével hibázhat a japán cég, állítják a Digital Foundry szerkesztői.

 

A DF Direct Weekly podcastjén a rajongók közül egy olyan kérdés érkezett a szerkesztőkhöz, ami a Nintendo újgenerációs konzoljára vonatkozik. A pletykák szerint a Switch 2 (vagy akármi is lesz ennek a neve, reméljük, hogy nem Switch U-ként hívják majd) 1080p felbontású kijelzővel rendelkezik majd, és ha a konzol a Switch játékait futtatni tudja a visszamenőleges támogatásnak köszönhetően, akkor a képminőséggel kapcsolatban még lehetnek kritikák.

A jelenlegi konzolon ugyanis a handheld módot választva 720p felbontáson futnak a játékok, amik egy 1080p-s kijelzőn elmosottnak tűűnhetnek. Emiatt a Switch 2-nek a visszamenőlegesen támogatott játékokat dokkolt módban kellene futtatnia, mert itt 1080p-n futnak a Switch játékai. A trükk csak az, hogy dokkolt módot kellene alkalmazni handheld módban, hiszen dokkolva ez nem lenne probléma (akkor nem a handheld kijelzőjén játszunk).

Még az újgenerációs játékoknak is problémás lehet a 1080p-s kijelző. A fejlesztők persze tervezhetnek a 720p-s felbontással, a kijelzőn nem lenne valami szép, de ezen segíthet az Nvidia DLSS felskálázó technológiája, hiszen ha 540p-ről felskálázna 1080p-re, szebbnek tűnne mint a 720p-1080p upscaling. A Digital Foundry szerint a 720p-s kijelző hasznosabb lenne a nagy N új készülékének, mert a kisebb felbontás több teljesítményt tehetne lehetővé handheld módban, és még így is szép látványt kaphatnánk (a Steam Deck ezt bizonyította), és a HDR-támogatásról se feledkezzünk meg, hiszen ez is hatalmas fejlődés lenne a Nintendo Switch által biztosított vizualitáshoz képest.

A Nintendo hamarosan többet kell, hogy beszéljen a Switch után érkező hardverről. Talán ősszel fogja ezt megtenni a japán cég, hiszen a Switch is 2016 őszén kapta meg bemutatóját, mielőtt 2017 márciusában indult volna hódító túrájára. A cég csak annyit mondott eddig hivatalosan, hogy 2025 márciusának végéig be fogja jelenteni az új konzolt, de szerintünk a megjelenést is megejtik addigra…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu