PlayStation 5: nevetségesen gyenge a PS2-es emuláció! [VIDEO]

Elképesztő, hogy a Sony konzolja nem képes arra, amit egy tíz éves számítógépen is könnyedén meg lehet valósítani; emiatt pedig félünk attól, hogy a PlayStation 5 miképp fog újabb játékokkal megbirkózni.

 

Egy új PlayStation 5-ös emulátoron több PS2-es játék is futtathatóvá vált. Az első jelek nem valami biztatóak, és ez nem vet jó fényt arra, amit a Sony állítólag tervez (a cégtől régóta várjuk, hogy a PlayStation 3-as játékokat ne a felhőből játszhassuk, hanem helyileg futtathassuk őket), de azt se felejtsük, hogy egy hárommal korábbi konzolgenerációról van szó, amihez nem kell olyan nagy teljesítmény egy modern konzoltól, hogy futtathassa azt.

A Digital Foundry szerkesztői megnézték a Tomb Raider: Legendet és a Sly Coopert is, és arra az eredményre jutottak, hogy az emuláció mindkét játék esetében nagyon rossz. Croft kisassony egy elmosott képet ad, és nem az alacsony felbontás miatt (az azért javult a PS2-es eredetihez képest), hanem a kép feldolgozása vezet rossz eredményhez. A rendelkezésre álló vizuális módok is gyengék, és a rossz CRT-szűrők sem hozzák vissza a régi TV-ken látottakat. Legalább a játékoknak van NTSC (60 Hz) és PAL (50 Hz) módja is, és a teljesítmény is valamelyest javult.

De ez elképesztő, hogy mennyire nem tudja a Sony megvalósítani a PS2-es játékuk emulációját. Még akkor is, ha csak minimális vizuális tuningot kapna a játék (kicsivel nagyobb felbontás, semmi más), azt valóban képesek vagyunk egy régi PC-n megoldani. Még a PlayStation 4-en látott emulátor PS2-es teljesítménye is hibás volt, és most már jobb megoldás lehet egy PC-be lökni a DVD-t (vagy képfájlt a lemezünkről), és azon játszani. Pláne akkor, ha olyan játékról van szó, amit azóta semmilyen formában sem adtak ki. (Például az Enthusia, a Konami Gran Turismo 4-rivális versenyzős játéka is ilyen.)

A Sony-nak össze kell szednie magát, mert ez csúfosan rossz teljesítmény.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu