Steam Deck: két modellt kivezet a Valve, most érdemes lecsapni rájuk!

STEAM DECK HÍREK – A Valve nagyon kedvező áron kínálja a handheld PC-jét, és főleg az egyik modell leárazása teheti kifejezetten kedvező vétellé, ha eddig nem ruháztunk volna be rá.

 

A Valve terméke kifejezetten jó tud lenni azoknak, akik nem csak egy PC-n játszanának, de nem szeretnének egy laptopot magukkal hurcolni. A Steam Deck beindított egy piacot, aminek köszönhetően a Lenovo (Legion Go), az MSI (Claw), az Asus (ROG Ally) és sok másik cég is úgy határozott, hogy szintén létrehoz egy hordozható PC-t. Gabe Newellék készüléke 7″-os (17,78 centis), 1280×800 felbontásra képes LCD kijelzővel, és az AMD 15W-os APU-jával rendelkezik. Négy mag, nyolc szál, 3,5 GHz-es boost órajel, RDNA 2-es grafikus architektúra. Nem rossz, bár a riválisok modernebb hardverrel rendelkeznek, de azokat drágábban lehet csak megvásárolni.

Amikor megjelent a Steam Deck (2022-ben), a 256 GB-os modell volt jó vétel, mert ebben már NVMe SSD volt, amit le lehetett cserélni egy nagyobb tárhelyt biztosító SSD-re. 529 dollárért volt kapható, de az 512 GB-os modell maratott üvege nem volt a készüléken. A Steam Deck végül kapott egy frissebb változatot, ugyanis az LCD kijelző mellé kihozta a Valve az OLED modellt, amire az LCD-s árakat csökkentette. Most a 64 és az 512 GB-os LCD modell lett alaposan leértékelve, ugyanis július 11-éig 15%-os akcióval rendelkezik a Valve.

A 64 GB-os modellt nem javasoljuk, mert ebben eMMC SSD van, és ez nem elég a Windowshoz és több játékhoz (plusz ez mégsem NVMe), hiába lehet 314 euróért (125 ezer forintért) megvenni azt. Viszont az 512 GB-os modell, na ezt már bátran ajánljuk: 400 euró, tehát 160 ezer forint! Ennyi helyen elfér a Windows mellett sok másik játék, vagy ha a SteamOS-en maradunk, akkor még többet feltehetünk a gép NVMe SSD-jére…

Referenciaként megemlítenénk, hogy az 512 GB-os OLED Steam Deck 570 euró (228 ezer forint), úgyhogy ha megelégszünk a régebbi kijelzővel, akkor elég olcsón be lehet most szerezni egyet. A különbség annyi, hogy az LCD-s kijelzője maximum 60 Hz-s képfrissítési rátát tud (OLED: 90), az akkumulátor 40Wh-s (OLED: 50), és Wi-Fi 5-öt tud (OLED: Wi-Fi 6E).

Forrás: PCGamer, Valve

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu