Újabb Forza játék tűnik el a digitális boltokból!

Egyre többször látni azt, hogy egy pár éve megjelent játék megvásárolhatatanná válik, amit aztán nem sokkal később az követ, hogy a szervereket is lekapcsolják. (Ha ez egy teljesen játszhatatlan játékot eredményez, akkor van komolyabb baj: elég a The Crew-ra gondolni…)

 

A kérdéses játék részben már el is tűnt például a Steamről, ugyanis a Forza Horizon 4 DLC-it már nem lehet megvásárolni a licenszek lejárta miatt. A Microsoft nem akart hosszabbítani, így a Playground Games alkotása részben már távozott, amit decemberben a teljes játék boltokból való levétele követ. A tegnapi napon elindult utolsó Festival Playist augusztus 22-éig tart, és ezután már nem lesz elérhető a lejátszási listás képernyő, csak a korábbi események lis

tája lesz olvasható. A napi és heti kihívások megmaradnak, és ezek teljesítésével Forzathon pontokat lehet szerezni, amivel a Backstage Passokat lehet megkaparintani, illetve egy folyton cserélt autókínálathoz lehet hozzáférést szerválni.

 

 

Ma már csak a Forza Horizon 4 alap, deluxe és ultimate verziói érhetőek el december 15-éig, amikor is távoznak a Steamről és a Microsoft Store-ról. Jelenleg 14 euróért (kb. 5600 forintért) lehet a Valve digitális boltjában megvenni a játékot, és a jelenleg a Fable rebootot fejlesztő Playground Games szerint a Microsoft Store-on július 14-én kapja meg a játék a leárazást. Kérdés persze, hogy a szerverek és a hozzáférés meddig maradnak meg? A The Crew decemberben lett a boltokból levéve, majd tavasszal játszhatatlanná vált. A Playground szerint továbbra is letölthető marad, így offline, online és többjátékos funkciói érintetlenek maradnak.

A Forza Horizon 4 nem annyira régi játék, hiszen Xbox One-ra és PC-re 2018 októberében jelent meg, majd az Xbox Series nyitócímei között is ott volt 2020 novemberében. Tehát nem annyira régi játékról van szó, hogy már fenntarthatatlan volt az állapota, hanem egyszerűen annyi a történet, hogy a Microsoft ERRE nem akar pénzt szánni. Vegyék meg a balekok az újabbat, ugye…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu