Joel Edgerton mesélt a Sötét anyag első évadának fináléjáról – mit várhatunk a folytatástól?!

MOZI HÍREK – A Sötét anyag (Dark Matter) sztárja, Joel Edgerton izgatott a lehetséges jövőbeli évadoktól és a narratív lehetőségektől. FIGYELEM! Ez a cikk SPOILEREKET tartalmaz az 1. évad fináléjából!

 

 

A Sötét anyag (Dark Matter) sztárja, Joel Edgerton nemrég nyilatkozott a sorozat csúcspontját jelentő fináléról és a folytatás izgalmas kilátásairól. A sorozat első évadának befejezése drámai lezárást hozott a Dessen család számára, akik egy multiverzumnyi káosz közepette átléptek a Dobozon keresztül egy feltáratlan világba, hogy újrakezdhessék az életüket, távol a számtalan alternatív énjüktől, amelyek elárasztották eredeti létezésüket.

A Screen Rant szerint Edgerton őszintén izgatott volt a narratív szálak miatt, amelyek a lehetséges jövőbeli évadokban kibontakozhatnak. „Együtt kell tartanod a bandát, tudod, mire gondolok?” – elmélkedett a színész, kiemelve a bajtársiasságot és az együttes szereplőgárda közötti interakciót. Edgerton folytatta,

„Vicces, minden alkalommal, amikor a lehetőségekre gondolok, arra, hogy mi minden lehetséges és mi minden izgalmas, nagyon-nagyon felpezsdíti a kreatív energiáimat”.

A színész kitért a történetmesélés közösségi aspektusára is. A nézők értelmezései fokozzák a történetet. „Ami szintén izgalmas valójában, hogy halljuk, mit gondolnak mások. Mindenki másképp gondolkodik” – mondta. Egy különösen érdekes pont, amit Edgerton felvetett, a sorozat befejezését övező bizonytalanságra vonatkozik – arra, hogy Daniela valóban az „igazi” Jason mellett kötött-e ki. „Emlékszem, valaki azt mondta, de honnan tudjuk még a végén is, hogy Daniela megkapta az igazi Jasont, és ez a kérdés piszkálja az ember agyát” – magyarázta.

A jövőre nézve Edgerton úgy látja, hogy a Dark Matter rengeteg lehetőséget tartogat még felfedezésre. Megjegyezte,

„Az első évad igazából arról szólt, hogy Jason visszaszerezte az életét önmagától. Most már több karaktert is megismertünk a folyamat során, és igazán különösen megismertük és megszerettük Danielát és Amandát, valamint Charlie-t, Leightont és Ryant”.

A színész lelkesedése karaktere és a sorozat fejlődése iránt ragályos. Ahogy ő zárta,

„Most egyfajta svédasztalnyi karakter van, ami szerintem bármilyen sokféleképpen alakulhat, és izgatottan várom, hogy mi történik, amint valaki hajlandó meghúzni a ravaszt”.

 

A Sötét anyag 2. évada a megoldatlan történetekhez nyúlhat

 

A Dark Matter 1. évada egy látszólag tökéletes megoldással zárult Jason Dessen és családja számára. Végre megtalálták a békesség látszatát egy új, feltérképezetlen világban. A sorozat fináléja azonban finoman utalt arra, hogy a sorozat univerzuma még mindig tartogat megoldatlan narratívákat és lappangó lehetőségeket. Különösen a mellékszereplőkkel kapcsolatban, akik belegabalyodtak a saját multiverzumuk dilemmáiba.

A Jason családjával való újraegyesítésre irányuló törekvésére helyezett hangsúly egyszerre volt lenyűgöző és teljes.

A narratív ajtó azonban nyitva maradt más karakterek, például Amanda, Ryan és Voight számára. Ők még mindig mélyen benne ragadtak a multiverzum végtelen bonyolultságába. Ez a felállás kiváló támpontot nyújt a Dark Matter 2. évadának, hogy felfedezze ezeknek a karaktereknek a történetét anélkül, hogy a Dessen családra, mint központi horgonyra támaszkodna.

A sorozat folytatásának egyik érdekes lehetősége az olyan karakterekben rejlik, mint a Jason2 Amandája és az eredeti Ryan, akik egy utópisztikus világban találtak egymásra. Gazdag történeti potenciál rejlik Ryan azon vágyának feltárásában, hogy visszatérjen a saját valóságába. Mindezt olyan narratív ívben, amely új perspektívákat nyújthat, és elmélyítheti a sorozat identitással és létezéssel kapcsolatos központi témáinak feltárását.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."