Jöhetnek az Assassin’s Creed remake-ek?! Fontos bejelentést tett a Ubisoft

Eddig úgy hírlett, hogy a fejlesztő csak az Assassin’s Creed Black Flag remake-jén dolgozik, de úgy tűnik, a helyzet még jobb…

 

 

A Ubisoft a legkedveltebb franchise-ok visszahozása érdekében nemrég jelentette be, hogy olyan remake-eket fejleszt, mint a régóta várt Prince of Persia: The Sands of Time. Vagy a már-már elfeledett Splinter Cell remake-je, amiről az évekkel ezelőtti bemutató óta nem sok hír érkezett. Ez a filozófia a francia cég jelenleg legfontosabb márkájára is kiterjed. Ugyanis a Ubisoft vezetője most megerősítette, hogy az Assassin’s Creed-saga néhány remake-je már készül.

Az AC-sorozat jövőjéről kérdezve Yves Guillemot kijelentette, hogy „a játékosok izgatottak lehetnek több remake miatt, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy újra felidézzünk és modernizáljunk néhány, a múltban készült játékot”.

A Ubisoft hivatalos honlapján megjelent interjúban hangsúlyozta, hogy a „régi Assassin’s Creed-játékaink néhány világa még mindig rendkívül gazdag”, így még mindig sokat kínálnak a játékosoknak. „A cél az, hogy rendszeresebben legyenek Assassin’s Creed-játékok, de ne minden évben ugyanaz az élmény”.

A sorozat rajongói jelenleg az Assassin’s Creed Shadows megjelenését várják, amely végre Japánba hozza el a sorozat akcióját. Itt a szamuráj Yasuke és a nindzsa Naoe szerepében játszhatunk majd, mindketten sajátos módon.

 

Az Assassin’s Creed-széria jövője ígéretesnek tűnik

 

A tavaly megjelent AC Mirage „visszatérés a gyökerekhez” volt, a helyszín messze elmaradt a sorozat legutóbbi játékainak – Origins, Odyssey és Valhalla – hatalmas nyitott világaitól. A legutóbbi részek RPG-elemeinek rovására ismét a lopakodásra helyezte a hangsúlyt. Arra a kérdésre, hogy vajon láthatunk-e még többféle Assassin’s Creed-ajánlatot, Guillemot egyértelműen fogalmazott.

„Rengeteg jó dolog jön, többek között az Assassin’s Creed Hexe, amit már bejelentettünk, és nagyon különbözni fog az AC Shadows-tól.”

„Azt hiszem, meg fogjuk lepni az embereket” – zárta a Ubisoft alapítója és vezérigazgatója. Érdemes felidézni, hogy alig néhány hónappal ezelőtt még arról szóltak a pletykák, hogy a Ubisoft az Assassin’s Creed Black Flag remake-jén dolgozik, aminek Guillemot szavai fényében most még több értelme van. Az viszont egyértelműnek tűnik, hogy még sokáig kell várnunk arra, hogy bármi mélyebbet megtudjunk ezekről a remake-ekről. Ugyanis úgy tűnik, hogy legalábbis a Black Flag még mindig a fejlesztés korai szakaszában van.

Forrás: Ubisoft

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."