A Metal Gear Sollid 3 remake gyártási producere szívesen dolgozna Kojimával! [VIDEO]

A Metal Gear Solid Delta: Snake Eater egyik prominens fejlesztője, Okamura Noriaki elárulta az első hivatalos Metal Gear Production Hotline videóban, hogy számára ez lenne az álom.

 

Azt is elismeri, hogy sokan azóta máshová mentek (köztük Kojima Hideo, a franchise alkotója is), viszont a Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1-hoz hasonlóan a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater is fel fogja tüntetni az eredeti fejlesztőstábot a stáblistában. A kérdéseket rajongók küldték be, és a videóban a Metal Gear Solid 3 remake-jének grafikáját és kezelési metódusait is bemutatta a nézőknek a Konami.

Szóval mennyi esély van az eredeti stáb visszatérésére? „Nem az én dolgom, hogy a cégen kívül bárki nevében válaszoljak, vagy találgassak, hogy mit gondolnak erről, de a magam nevében szólva, személy szerint semmit sem szeretnék jobban, mint újra együtt dolgozni Kojima úrral és a csapat többi tagjával. Ha ez megtörténhetne, az lenne az álom. De az emberek új dolgok és új elkötelezettségek felé mozdultak el, és ez a jelenlegi valóság. Nem vehetjük magától értetődőnek, hogy mindenki újra velünk dolgozna, vagy nem hagyhatjuk, hogy teljesen függjünk tőlük. Egyszerűen nem hiszem, hogy helyes lenne, ha mi lennénk azok, akik ezt a fajta igényt támasztanák bárkivel szemben. Tehát azzal az elvárással dolgozunk, hogy bármit is csinálunk, az rajtunk múlik, a mi vállunkon van, hogy jó munkát végezzünk. De egy kapcsolódó részlet, mivel sok kérdést kaptunk ezzel kapcsolatban, Kojima és az eredeti fejlesztőcsapat minden tagja természetesen megkapja eredeti szerepének elismerését a stáblistában. Ők is részei ezeknek a játékoknak, szóval abszolút benne vannak,” mondta Okamura.

Egy másik jogos kérdés, hogy az eredeti szinkronnal rendelkezik-e a remake? A válasz igen, de nem teljesen: „A játék története és a szinkronhangok mind a japán, mind az angol nyelvű változatban ugyanazok lesznek. Egyértelműen nem csináltunk új szereposztást. Azonban, és ez olyasmi, amit a Metal Gearben gyakran látni, de a karakterek tanácsokat adnak majd a játékhoz, különösen az irányításhoz, de néhány ilyen szöveg nem felel meg a konzolokon lévő irányításnak, és ez nem igazán lehetséges, így tulajdonképpen csak ezeknek a soroknak az új verzióit vettük fel. Sajnos az eredeti szereplők közül néhányan már nincsenek velünk, vagy nem tudtak a felvételhez rendelkezésre állni, így ezekben az esetekben először engedélyt kértünk, majd átnéztük és felhasználtuk a meglévő felvételeiket az új szövegek összeállításához,” válaszolta Okamura.

Kik dolgoznak a remake-en? Vannak-e külső stúdiók? „Még mindig sokan vannak a csapatban azok közül, akik az eredeti Metal Gear Solid 3: Snake Eateren dolgoztak. Emellett számos külső partnerünkkel is együtt dolgozunk. Különösen szorosan együttműködünk a Virtuos nagyon képzett csapatával, akik korábban már más Metal Gear-játékokon is segítettek nekünk. Ők több fronton is segítenek nekünk, különösen azért, mert ezt a játékot az Unreal Engine 5-ben készítjük az eddig használt FOX Engine helyett. A szakértelmük ezen a területen hatalmas segítség volt. Nagyon örülünk, hogy velünk dolgoznak,” mondta Okamura, aki végül azt is elmondta, hogy azért a Metal Gear Solid 3-mal kezdték (!) a remake-et, mert a franchise-nak nagy mozgástere van, és szerintük az volt a leglogikusabb, hogy ezzel a játékkal kezdik…

Szóval ezzel KEZDIK. Úgyhogy a későbbiekben további játékokhoz is hozzányúlhatnak.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV