Alkahest: nem a mágiára, igen az alkímiára! [VIDEO]

Egy ciprusi stúdió igyekszik egy maradandó játékot létrehozni, és mivel a több mint 40 fős csapat korábban AAA és indie címeken is dolgozott, a belső nézetes, szimulációs elemekkel megspékelt akció-kaland RPG még felkeltheti a figyelmet.

 

Az Alkahest egy sötét középkori világban játszódik, ahol a kielégítő közelharc a rendkívül interaktív környezettel a középpontban áll. Fedezzük fel a valósághű helyszíneket, tanuljunk alkímiát és szerezzünk hírnevet a családunknak. Amikor a nap felkel Kadanor királysága fölött, hosszú árnyékokat vet. Fedezzük fel a hűbéri zűrzavarban vergődő világot, ahol a három nagy ház közötti hatalmi egyensúly törékeny. Egy pitiáner lord legkisebb fiaként nem vagyunk hősök, és ahhoz, hogy valakivé válhassunk, verejtékkel és vérrel kell bizonyítani, hogy érdemesek vagyunk rá. A megyehatáron zajló szokatlan goblin portyák felderítése lehet az a lehetőség, amire vártunk. Fedezzünk fel várakat, erdőket, falvakat és más valósághű helyszíneket, miközben találkozunk a lakosokkal és érdekes döntéseket hozunk az út során.

Rakjuk össze megfelelően a kombót, hogy azzal legyőzzük az ellenséget. Dobjunk egy fát a fejükre, rúgjuk le őket egy szikláról, gyújtsuk fel őket. Az Alkahestben a gyors tempójú közelharc áll a középpontban egy gazdag interaktív környezetben. Ellentétben azokkal a játékokkal, ahol a lopakodás a „helyes” játékmód, a fejlesztők a kiegyensúlyozott megközelítést támogatják. A játékosok választhatják a lopakodást, felderíthetik a területet a hatékony stratégia érdekében, vagy bátran szembeszállhatnak az ellenséggel frontálisan. Az ellenségek dinamikusan alkalmazkodnak; ha legyőzik őket, elmenekülhetnek, átcsoportosulhatnak, és lesből támadhatnak, így a játékmenet kihívást és izgalmat tartogat.

Használjunk ki minden előnyt (kémiai bájitalokat, tőröket, ereklyéket…). Még egy kötél is halálos fegyverré válhat ügyes kezekben. A mágia helyett az Alkahest az alkímiát fogja tartalmazni, egy összetett és fontos játékrendszert. Kövessünk egy receptet, vagy keverjük össze az összegyűjtött hozzávalókat saját belátásunk szerint. Használjuk az anyagot dobóeszközként, fegyverolajként, tegyük egy NPC zsebébe, vagy akár mi magunk is megihatjuk. Minden forgatókönyvben kiszámíthatatlan lehet a kimenetel.

Az Alkahest megjelenési dátumát nem tudjuk. PC-re, illetve meg nem határozott konzolokra készül.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV