Cyberpunk 2077: amerikaiabbnak fog érződni a folytatás a helyi fejlesztés miatt! [VIDEO]

A CD Projekt RED (CDPR) szerint az, hogy az Orion kódnevű projektjüket, azaz a Cyberpunk 2077 folytatását az Egyesült Államokban létesített stúdiójuk fejleszti, jobban oda fognak tudni figyelni a részletekre.

 

Az AnsweRED podcast a Project Orionról szólt főleg. Ezen a Bostonban létesített új CDPR-stúdió dolgozik, és Dan Hernberg, a megbízott felelős producer szerint a Cyberpunk egyedileg, nyilvánvalóan amerikai történetnek tekinthető. Sok punkféle energia van benne, egy amerikai írója van, és ezért érthető az, ha az Egyesült Államokban játszódik a játékuk és történetük. (Hülyén is festene, ha Kelet-Európába helyeznék át!)

„Van ez az érdekes történet a Cyberpunk 2077 megjelenése után, ami a Redditen robbant fel valamikor: a csatornabotrány. Mármint az aknák, amik az utakat borítják, ugye? Volt ez a poszt a sráccal, aki azt mondta, hogy van ez az immerziót elrontó „bug” a Cyberpunkban, miszerint a csatornafedelek olyanok voltak, amiket Európában, Németországban, a járdához használsz általában. Ezek nem azok a csatornafedelek, amiket Amerikában általában az utcákon szoktunk látni. Ez alapvetően megmutatja a különbségeket, igaz? Ha Amerikába megyünk, ott olyan dolgok vannak mint a tűzcsapok, hogy hol vannak elhelyezve és hogyan néznek ki. Az utcai lámpák, a helyük, a szemetesek, igaz? A házak előtt vannak, közvetlenül az utca mellett. Lengyelországban, Európában, szinte sehol sem látni ilyet. Annyira sok árnyalat van. Dan, amikor erről beszélünk, Americana-nak hívja,” tette hozzá Paweł Sasko, a játék kisegítő rendezője.

„A járdaszegélyeink különbözőek, a színünk minden táblán más. Minden egy kicsit más. Nem törik meg az immerziór, de ez csak egy olyan apróság, ami miatt az ember azt gondolja: „Talán ezt nem olyan emberek csinálták, akik itt élnek, vagy akik teljesen megértik az amerikai kultúrát.” Azt is gondolom, hogy az, hogy Amerikában vagyunk, lehetővé teszi számunkra, hogy a nagyobb amerikai, a Hollywood által gyakorolt kulturális érintkezési pontok is megmaradjanak. Nyilvánvaló, hogy a Cyberpunk 2077 Los Angelesben játszódik, és így ott vannak ezek a kulturális érintkezési pontok és dolgok, amelyekkel kapcsolatba léphetünk, legyen szó zenéről, történetről vagy Amerika különböző részeiről, amelyeket érdekes felfedezni,” tette hozzá Hernberg.

A bostoni stúdió azért kedvez a CDPR-nek, mert az észak-amerikai fejlesztőket könnyen be tudják vonzani, így a Harvardon vagy az MIT-n végző hallgatók is könnyen beléphetnek hozzájuk. A Vancouverben található stúdiójukkal közösen dolgoznak, és Hernberg szerint a kanadai csapat valami menőn dolgozik a folytatásban.

A játék megjelenése még messze van.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV