Fallout: az első rész alkotóját szinte lehetetlen lenne visszacsalogatni! [VIDEO]

Tim Cain, akinek a Falloutot köszönhetjük, minden bizonnyal egy olyan húsbavágó kérdést tenne fel, amire nehéz lenne olyan választ adni, ami neki megfelelne.

 

A Fallout sorozatadaptációja sikeres lett (ha nem lett volna az, nem rendelnek be egy második évadot), így nem csoda, hogy mostanában gyakori az a kérdés, hogy mikor számíthatunk a Fallout 5-re? Tim Cain, az első Fallout vezető fejlesztője erről is beszélt a YouTube-on. Bár számára továbbra is sokat jelent az IP, ő nem nagyon mutat hajlamot arra, hogy ismét ezzel a franchise-zal foglalkozzon.

„Remake-elném-e az első Falloutot egy 3D-s játékként? Azt kérdezed, hogy szeretnék-e egy Fallout mellékágat készíteni, mint a Fallout: New Vegas… vagy szeretném-e létrehozni a Fallout 5-öt? A rövid válaszom a következő: minden RPG, amit valaha csináltam, valami újat és mást kínált nekem, ami felkeltette az érdeklődésemet a készítés iránt. Maga a játék volt az, ami valami érdekeset kínált, ami miatt azt gondoltam: „Ó, ezt meg akarom csinálni, még sosem csináltam ilyet”. Ha valaki odajött volna hozzám, és azt kérdezte volna: „Akarsz csinálni egy Falloutot?”, a válaszom az lenne: „Nos, mi benne az újdonság?” Még a Fallout 2-t sem akartam megcsinálni… miért akarnék egy új Falloutot fejleszteni?”, mondta Cain.

Cain munkásságát felettébb eklektikusnak lehet nevezni, ha csak pár példát sorolunk fel a játékaiból: Fallout, The Temple of Elemental Evil, South Park: The Stick of Truth, The Outer Worlds. Csak egyszer dolgozott valaminek a folytatásán úgy, hogy az el is jutott valahová: ez a Fallout 2 volt, és távozott a stábból, mielőtt a játék eljutott volna a boltokba. Cain részben visszavonult, így jelenleg a saját érdeklődésén múlik az, hogy dolgozna-e az adott projekten vagy sem.

És nehéz is az ő mentalitásával vitatkozni. Ha valami nem érdekli az illetőt, akkor ne várjanak el tőle sokat, és ha csak kényszerből dolgozik valamin, akkor ott csak a minimum születik.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV