Frostpunk 2: kis halasztás, cserébe még kifinomultabb tartalommal jön!

Az 11 Bit Studios kb. két hónappal tolta hátrébb az évben a Frostpunk 2 megjelenési dátumát, de ezt kifejezetten becsületesen indokolta meg Jakub Stokalski (a játék tervezési igazgatója) és Lukasz Juszczyk (a művészeti igazgató).

 

Stokalski és Juszczyk a Steamen közölte a halasztást és az indoklást: „A bétateszt után kapott kitöltött kérdőívek alapján az átlagos értékelés, amit kaptunk, 8/10 volt. Nagyon hálásak vagyunk ezért! Ugyanakkor ez csak egy kis szelete volt egy, még fejlesztés alatt álló, továbbra is fejlődő játéknak. Bár a lemaradásunk kiadós, ez egy lehetőség volt számunkra, hogy meghallgassuk, mi tetszett nektek, és mi az, ami még nem igazán jött be.

Ez lehetővé tette számunkra, hogy jobban rangsoroljuk a dolgokat, és hogy előbbre hozzuk azokat a funkciókat és módosításokat, amelyeken már dolgozunk. De arra is rájöttünk, hogy a lehető legjobb élmény garantálásához a megjelenéskor több időre van szükségünk a Frostpunk 2 fejlesztésének befejezéséhez. Ezért hoztuk meg azt a nehéz döntést, hogy a megjelenést szeptember 20-ára halasztjuk,” írta Stokalski és Juszczyk.

Fel is soroltak néhány dolgot, amin dolgozni fog a csapat a rendelkezésükre álló közel plusz két hónapban: változások a hőmérséklet, a hő és a közelség alapú játékmenetben, beleértve az új és kiegyensúlyozott hubokat, amelyek mélyebbé és hatásosabbá teszik a városépítő játékmenetet; részletesebb és rugalmasabb munkaerő-gazdálkodás; több közvetlenül használható képesség a játékmenet hurkában, hogy dinamikusabban reagálhassunk a válságokra; egy új erőforrás, amely a városépítést és a terjeszkedést stratégiaibbá teszi, és segít stabilizálni a város gazdaságát; lehetőség a városrészeink átformálására az építésük után; a frakciók viselkedése, amely jobban illeszkedik a történetükhöz; alaposabb és összetettebb megközelítés a tiltakozások kezelésére.

Javítanak a kezelőfelületen, hogy egyértelműbb és intuitívabb legyen; új építési menüt adnak a játékhoz öt új városi csomóponttal együtt, illetve az Idea Tree és a frostland áttekinthetőségének, olvashatóságának és megjelenésének javítása is a tervek között szerepel. A Zoom Stories sem marad ki: bizonyos városrészekre bezoomolhatunk, hogy a lakók napi életét közelebbről is megvizsgálhassuk.

A Frostpunk 2 szeptember 20-án jelenik meg PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store).

Forrás: Gematsu, Steam

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV