Suicide Squad: Kill the Justice League: megállítható-e a mélyrepülése…?

A Rocksteady élő szolgáltatású (live service) játéka a játékipar Titanicjának is nevezhető, mert nagy reményeket fűzött hozzá a kiadó, a Warner Bros. Discovery (WBD), de egyszerűen süllyed a hajó.

 

Ha a SteamDB-n megvizsgáljuk a Suicide Squad: Kill the Justice League utóbbi három hónapját, fokozatosan csökkenő tendenciát látunk az egyidejű játékosok számában. Márciusban ez még 2700 volt, majd április végére ez 170-re (!!!) ment le. Májusban elindult az első szezon, ami a közönséget valamelyest bevonzotta, mert felment 500 főre a közönség, de mostanában megint csak 200 körüli számokat látunk. Ugyanezt a WBD előző nagyobb elhasaló játéka, a Gotham Knights is tudja. Azt a játékot nem a Rocksteady, hanem a Warner Bros. Montréal fejlesztette.

Mind a két stúdiót a Batman: Arkham kapcsán ismerhetjük főleg. A WB Montréalt a Batman: Arkham Origins, a Rocksteady-t a Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City és Batman: Arkham Knight hármasa tette ismertté. Az Öngyilkos osztag játéka viszont nem csak PC-re jelent meg, hanem PlayStation 5-re és Xbox Series-re is, így ez egy multiplatform cím, és konzolokon talán nagyobb közönségük van (arrafelé ugyanis nem erőltetik le a Denuvo DRM-et a játékosok torkán), PC-n pedig az Epic Games Store-on is elérhetjük.

Ettől függetlenül a tény az tény: a Suicide Squad: Kill the Justice League 200 millió dolláros veszteséget termelt a WBD-nek, és már heti hírposztokat sem kap a játék a Rocksteady-től, mert ők ezzel felhagytak május 31-én. A játéknak fenntartott Discordon is alig van élet. Valaki megkérdezte, hogy jó ötlet-e visszatérni a Suicide Squadhoz, mire a válaszok ilyenek voltak: „egyszerűen nem”, „élvezd az utazást, amíg véget nem ér”. Tehát már most van, aki temeti, és talán joggal.

A Suicide Squad: Kill the Justice League hamarosan offline módot is kapni fog, de szerintünk csak akkor lesz valóban offline, ha holmi DRM-ek miatt nem kell az internetre kapcsolódni…

Forrás: PCGamer, SteamDB, Rocksteady

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV