XDefiant: a kezdeti lendület megvan, de ezt meg is tudja tartani a Ubisoft?

A francia kiadó közölte, hogy a megjelenés óta eltelt időszak alatt hány játékost szedett össze a free-to-play FPS-ében, ami első olvasatra jó, de a játék modellje miatt ezt fenn is kellene tartani.

 

Yves Guillemot, a francia kiadó vezérigazgatója (aki nemrég azt is elárulta, hogy több Assassin’s Creed játék esetében terveznek remake-et) a Ubisoft blogján elárulta, hogy 11 millió játékost ért el eddig az XDefiant a megjelenés óta számított öt hét alatt. De ez egy élő szolgáltatású (live service) cím, így hiába lehet a kezdet jó, ha a későbbiekben nem úgy bővül, gyarapodik a játék, ahogy az megfelel a közönségnek, az el fogja hagyni a süllyedő hajót, és így a termék megszűnik létezni…

„Továbbra is szorosan figyelnünk kell a játékosainkra, és jól megalapozott döntéseket kell hoznunk arról, hogy mire összpontosítsuk erőfeszítéseinket, mert ha a GaaS [game-as-a-service = játék mint szolgáltatás] sikeres, akkor hosszú távon is sikeres lehet. Nézzük meg az XDefiantet. Rengeteg munka vár rá, de rövid idő alatt 11 millió játékost tudott magához vonzani. Ez a szám növekedni fog a csapat által végzett munkával, hogy az első évad sokkal többet hozzon a meglévő élményhez. A helyes döntések meghozataláról és azok betartásáról van szó. Azon kívül, hogy folyamatosan frissül, különböző élményekkel és optimalizált játékmenettel, szeretném, ha komoly eSportként címként láthatnám. De tényleg, egy ilyen játék jövőjének nincs határa. Egy fantasztikus csapat dolgozik rajta, akik figyelnek a játékosainkra és kommunikálnak velük, ami nagyon fontos. Erősen kezdtünk, de még hosszú út áll előttünk, és izgatottan várom, hogy fel tudjunk nőni a kihíváshoz,” írta Guillemot.

Az XDefiantról Tom Henderson régebben azt írta, hogy a Ubisoft játékai között ez volt az, ami a leggyorsabban elérte az 1 millió játékost. Még mindig az első évadot megelőző állapotban van, ugyanis az első szezon kedden veszi kezdetét. Ekkor jön a GSK frakció a Rainbow Six Siege-ből, érkezik három új pálya (Daytona, Clubhouse, Rockefeller, havonta egy jön), a Ranked normálisan elindul, de még érkezik a Capture the Flag mód, és új fejlődési jutalmak is lesznek.

Az idő eldönti, hogy lesz-e rá kereslet… de ha túl sok live service játék van a piacon, nem mindegyik fog talpon maradni.

Forrás: WCCFTech, Ubisoft

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV