A Sony is elkezdett kihátrálni a lemezes játékok mögül?

Állítólag ismét leépítések történtek a Sony-nál, és bár nem közvetlenül a játékipar az érintett a legújabb kirúgásokban, azért mégis problémás az eset, ha igaz.

 

Egy pletyka szerint a cég „rögzíthető adathordozói” üzletágában kb. 250 embert küldtek el. Ez nem kapcsolódik közvetlenül a PlayStationhöz, de hosszabb távon mégis hatással lehet rá. 2023-ban rengetegszer hallottuk a leépítés szót, és ebben a Microsoft élen járt a kb. 10 ezer fő (!!!) elbocsátásával, amit az idei év elején további 1900-zal fejelt meg. A Sony pár hónapja közölte, hogy a PlayStation üzletág alatt kb. 900 embertől válnak meg, de lehetne sorolni, hogy kik követték a példájukat: Electronic Arts, Take-Two, Ubisoft, SEGA, Square Enix, Embracer Group…

A Mainichi, egy nagy japán publikáció számolt be arról, hogy a Sony Group Crop. a rögzíthető adathordozókért felelős üzletágának 670 fős stábjából kb. 250-et, azaz az alkalmazottak 37%-át tervezi elbocsátani Japán észak-keleti részének gyártói központjából. Ez azt jelenti, hogy a fizikai média a háttérbe szorulhat, és nem biztos, hogy csak a TV-show-k vagy a filmek esetében történik ez, hanem a játékoknál is. Az indoklás? „a tervezett létszámleépítés a hagyományos tárolási formátumok, például a Blu-ray lemezek iránti kereslet csökkenése közepette történik, mivel a streaming szolgáltatások már a normává váltak.”

A Mainichi szerint a Sony fokozatosan a lemezes gyártást, beleértve a Blu-ray lemezeket, elkezdi csökkenteni, és bár a publikáció nem tesz említést arról, hogy a játékok is érintettek, ne felejtsük, hogy azok is Blu-ray lemezeken érkeznek! Szóval felettébb rémálom lenne a logisztika, ha csak a filmes, tévés piac esetében fognák vissza a gyártást.

Ezzel gondolhatnánk arra, amiről a héten szó volt a hírekben: a pletykák szerint a next-gen Xbox már csak digitális lesz, így abból kihagyhatja a Microsoft a Blu-ray meghajtót, és ezt a Sony a PlayStation 7-tel követheti. Ha fokozatosan vágja vissza a Sony a gyártást, akkor ez egybe is eshet azzal…

Forrás: GameRant, The Mainichi

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV