Elismerte bűnét az illető, aki miatt a Nintendo törölte több rendezvényét is!

A 27 éves úriember azzal fenyegette meg a nagy N-t, hogy „meg fog ölni mindenkit a sz_r játékok miatt”, és erről két dolog jut eszünkbe: vagy túl sok szabadideje van az illetőnek, vagy nem teljesen ép elméjű.

 

Kazama Kenshin névre hallgat az, aki jelentős károkat okozott a Nintendónak. Elismerte a bűneit a bíróságon, írja a Kansai Television News. Kazama szerint azért küldte a 39 fenyegető üzenetet, mert stresszes állapotban volt a játéktól. Miután folyamatosan veszített, felettébb frusztrált volt. A kérdéses játék állítólag a Nintendo Switch-exkluzív Splatoon 3 lehetett, hiszen ez first-party, tehát a nagy N által fejlesztett játék volt.

Kazamát áprilisban tartóztatták le, miután tavaly augusztus 22-e és november 29-e között küldte a fenyegető üzeneteket a japán cég hivatalos weboldalán keresztül. Ilyesmiket írt, hogy „Elérem, hogy megbánjátok, hogy egy ilyen sz_r játékot hoztatok világra”, azzal fenyegetőzött, hogy „mindenkit, aki érintett volt [a játék fejlesztésében], meg fog ölni”, és azt is mondta, hogy „legyetek óvatosak azokkal a rendezvényekkel, ahol nézők is jelen vannak”.

A Splatoon 3 onnan következtethető ki, mert néhány fenyegetőzés a Splatoon Koshien 2023 országos döntőjéhez volt köthető, és azért ez egy TPS, ami kompetitív címnek is tekinthető (a Splatoon Koshien is lényegében egy eSport-bajnokság), és ez valóban kihozhatja az emberekből az állatot, ha mellé ment a lövése. (A másik a Mario Party, de az nem eSport cím, és az inkább a barátságokat teszi tönkre…) A Splatoon Koshien 2023 országos döntője, illetve a Nintendo Live 2024, amik tavaly decemberben, illetve idén januárban lettek volna Tokióban megrendezve, törölve lettek, és az ügyész szerint Kazama fenyegetőzései kb. 700 millió jen kárt okoztak (ez forintra átszámítva 1,6 milliárd…). Az ügyész szerint komolyan a következmények, és gyermeki indítékaiért nincsenek enyhítő körülmények.

Az ügyészég egy évnyi börtönbüntetést javasolt büntetésként, de július 24-éig várnunk kell az ítéletre.

Forrás: VGC, Kansai Television News

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV