Final Fantasy IX Remake: visszatér a körökre osztott játékmenet?

Meglepően részletes pletyka bukkant fel a még be sem jelentett, de a GeForce Now szivárgása kapcsán már évek óta hallott Final Fantasy IX Remake-ről.

 

A Redditen posztoló illető szerint a barátja egy nagyobb amerikai publikációnak dolgozik kisegítő szerkesztőként. Egy kollégája mesélte e a részleteket, amik egy bennfentestől származnak, és nem tudja, hogy mi minden pontos ezzel kapcsolatban, így az sem kizárt, hogy vagy a kollégája, vagy a szivárogtató hazudott ezekkel kapcsolatban…

Állítólaga Final Fantasy IX Remake PlayStation 5-re és Nintendo Switch 2-re érkezik. Eredetileg 2025-ös megjelenést céloztak meg a 25. évfordulóra, azonban lehet, hogy 2026-ra tolták át. Az Xboxról egyelőre nincs szó, de valószínűleg a Square és a Microsoft javuló kapcsolata miatt itt is felbukkanhat. Egy PlayStation 4-es verzió is felmerült, de nem tudni, hogy azt törölték-e vagy sem. Egy harmadik fél fejleszti; a Square felügyelete alatt nagyon szorosan néhány fejlesztő asszisztál, nem teljesen biztos, hogy ki, de valószínű, hogy a Tose lesz az (World of Final Fantasy, Crisis Core Reunion). Nem lesz részekre osztva. A történetben nem lesz nagy változás, csak kibővítik a karakterek fejlődését. A művészeti stílus nagyon színes és szinte „Pixar” jellegű lesz, hogy hű maradjon az eredeti játék karaktereinek torz kinézetéhez, ugyanakkor nem lesz annyira rajzfilmszerű, hogy elvonja a figyelmet a történet komoly alaphangjáról.

A világ nyitott lesz, de az egyes városok, dungeonök önálló területek lesznek mint az eredeti és a klasszikus Final Fantasy címekben. Visszatér a körökre osztott based játékmenet. Sokkal feltűnőbb lesz (mint a legutóbbi Persona/SMT címeknél), ahol bizonyos feltételek teljesülése esetén egy körben több parancsot is végre lehet hajtani. Az ATB gyorsabb lesz, valószínűleg úgy mint az Final Fantasy X-2-nél. Rengeteg új mechanikát adnak hozzá, hogy friss és érdekes maradjon. A trance mechanikát továbbfejlesztették. A játékosoknak lehetőségük van automatikus trance-et választani mint az eredetiben, vagy manuálisan aktiválni. Van egy de-trance opció is. Trance-ben a karakter erősebb és hozzáférhet a trance exkluzív képességeihez, azonban az ATB sokkal lassabb, ezért létezik a De-Trance opció. Ezt is lehet szintekkel fejleszteni, ami új képességeket biztosít. Vannak olyan normál képességek is, amelyeket csak a trance szintlépésével lehet megszerezni.

Mindez nem hivatalos, de izgalmasan hangzik…

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV